Sursa de finantare pentru "Programul de Termoficare 2006-2009" urmeaza sa fie stabilita de Executiv, dupa ce din aprilie s-a decis ca acest program sa nu mai fie finantat dintr-un credit extern ce urma sa fie contractat de Guvern, au declarat surse d
Sursa de finantare pentru "Programul de Termoficare 2006-2009" urmeaza sa fie stabilita de Executiv, dupa ce din aprilie s-a decis ca acest program sa nu mai fie finantat dintr-un credit extern ce urma sa fie contractat de Guvern, au declarat surse din Ministerul Internelor si Reformei Administrative (MIRA), pentru NewsIn."Acest program urma sa fie finantat printr-un credit guvernamental extern in valoare de 3,5 miliarde de euro. In data de 4 aprilie 2007 s-a decis insa schimbarea acestei solutii de finantare", au explicat aceleasi surse.Oficialii MIRA au aratat ca o parte din acest program poate fi finantata si din surse private, provenind de la companiile care preiau in concesiune centrale termice de la autoritatile locale. Totodata, ei au aratat ca peste 70 de localitati au accesat acest program si ca partea tehnica a sa este aproape finalizata, documentatia fiind elaborata.Singurele sume alocate pentru termoficare in 2007 au fost cele de la bugetul de stat, in valoare de 750 milioane de lei, pentru eficientizarea procesului de distributie a energiei termice. Aceste fonduri se acorda insa conform Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 48/2004, care prevede adoptarea unor masuri privind furnizarea energiei termice pentru populatie, pentru incalzirea locuintei si prepararea apei calde de consum, prin sisteme publice centralizate de alimentare cu energie termica. Secretarul executiv Mircea Toader afirmase recent ca este nevoie de fonduri structurale in valoare de 4 miliarde pentru termoficare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.