Actionarii vor decide pe 18 septembrie daca tranzactia va avea loc si citi bani vor fi alocati pentru aceasta.

Compania de servicii petroliere si constructii Petromservice intentioneaza sa achizitioneze un pachet semnificativ de ac
Actionarii vor decide pe 18 septembrie daca tranzactia va avea loc si citi bani vor fi alocati pentru aceasta.

Compania de servicii petroliere si constructii Petromservice intentioneaza sa achizitioneze un pachet semnificativ de actiuni la o banca din Republica Moldova si se va restructura prin infiintarea de noi societati.

Propunerea va fi discutata de actionarii firmei pe 18 septembrie, potrivit unui anunt publicat de companie in Monitorul Oficial.

Actionarii vor stabili de asemenea valoarea sumei destinate tranzactiei de preluare a actiunilor la societatea bancara din Republica Moldova si nivelul participatiei care va reveni Petromservice.

Petromservice a refuzat sa faca public numele bancii pe care intentioneaza sa o cumpere. In Republica Moldova sint 16 banci comerciale, dintre care cinci sint filiale ale unor banci internationale si ies teoretic din calcul. Ramin BC Moldova-Agroindbank SA, BC Victoriabank SA, BC Banca de Economii SA, BC pentru Industrie si Constructii Moldindconbank SA, BCA Banca Sociala, Banca de Finante si Comert SA (FinComBank), BCA Energbank SA, BCA Businessbanca, BCA Investprivatbank, BC Universalbank SA si BCA Comertbank.

Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor va discuta si propunerea de restructurare economico-financiara, prin infiintarea de noi societati la care compania va detine participatii, dezvoltarea de noi activitati si intrarea pe alte piete de activitate sau prin alte modalitati propuse de Consiliul de Administratie, precum si modificarea structurii organizatorice a companiei. Un alt punct pe ordinea de zi vizeaza ratificarea contractelor de administrare incheiate de Petromservice cu actionarul Elbahold Limited. Petromservice a fost infiintata in 2002, prin externalizarea unor servicii ale Petrom, de catre salariati ai companiei. Firma desfasoara activitati de constructii si servicii petroliere.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.