Impreuna cu Martha Hristea, jazzmanul a reunit intr-un album piese pe care i le-a inspirat un proiect initiat de Ambasada Germaniei.

Dupa concertul de deschidere a proiectului „1001 poezii. Diversitate in lirica europeana", desfasurat in Bucuresti, reprezentanti ai Ambasadei Germaniei i-au propus lui Vlaicu Golcea sa scoata un album muzical cu piese compuse de acesta special pentru eveniment, in colaborare cu Martha Hristea. Impulsionat de propunere, Vlaicu Golcea a reusit sa finalizeze si sa inregistreze in vara aceasta un nou album, a declarat acesta in exclusivitate pentru Cotidianul. Soundul celor noua piese de pe albumul intitulat „Lina - music for 1001 poems" reprezinta un mix de muzica clasica, electronica si jazz, peste care se suprapune vocea Marthei Hristea. Cele mai multe piese au fost compuse inaintea evenimentului cultural, iar celelalte au fost scrise pe parcursul acestei veri. „Lina - music for 1001 poems" a fost inregistrat la casa de discuri Green Records in formula: Vlaicu Golcea - electronics, Marta Hristea - voce, Oana Maris - oboi, Daniel Ivascu - percutie, Alex Harding - clarinet bas, Stefania Amarinei - violoncel si Raul Kusak - claviatura.

Citeva piese reprezinta colaje de muzica si poezie recitata de diferiti reprezentanti ai centrelor culturale sau ai ambasadelor din Bucuresti. Textele sint poezii selectate pentru proiectul „1001 poezii. Diversitate in lirica europeana", iar printre recitatori se numara actrita Lia Bugnar si directori ICR. Albumul va fi disponibil in magazine cel mai probabil incepind cu luna septembrie.