Postul de televiziune al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei (MMB), Trinitas TV, a obtinut licenta de emisie si va transmite din cladirea in care functioneaza in prezent TVR Iasi.

„Acum ne luptam ca acolo unde ne este locul, in cladirea fostei scoli a Liceului ortodox de fete din Iasi, care apartine Societatii Femeilor Ortodoxe Romane, dar si Mitropoliei, sa putem intra cit mai curind", a spus IPS Daniel, intr-un comunicat de presa, referindu-se la disputa cu TVR Iasi.

In cadrul conferintelor preotesti din Arhiepiscopia Iasilor, care s-au desfasurat zilele trecute in Centrul de Conferinte „Providenta" din Iasi, mitropolitul a aratat si cum va fi pus pe picioare viitorul canal tv. „O parte din slujitorii actuali ai Radio Trinitas vor prezenta programe si la postul de televiziune Trinitas. Experienta acumulata la radio va putea ajuta noua televiziune."

Cladirea de pe Strada Lascar Catargi, in care va functiona noul post, a fost revendicata si cistigata in instanta de Mitropolie, care a inceput procedurile de evacuare in cursul acestei veri.

Conducerea TVR Iasi a contestat in instanta ordinul de evacuare, iar urmatorul termen al acestui proces a fost fixat pentru 24 august, la Curtea de Apel Iasi. Postul tv si cel de radio sint parte din Institutul Cultural-Misionar Trinitas, care mai detine si o tipografie si o editura.