Vanzarile de calculatoare portabile (laptop) au inregistrat o crestere cu peste 120% fata de aceeasi perioada din 2006, crestere apreciata de IDC drept "spectaculoasa".
"Strategiile de marketing ale vanzatorilor, asociate cu preturile in scader
Vanzarile de calculatoare portabile (laptop) au inregistrat o crestere cu peste 120% fata de aceeasi perioada din 2006, crestere apreciata de IDC drept "spectaculoasa".
"Strategiile de marketing ale vanzatorilor, asociate cu preturile in scadere ale componentelor si cu un dolar aflat in declin, imping vanzarile de calculatoare portabile catre noi puncte de maxim" a declarat analistul IDC Romania, Calin Mirea.
Vanzarile computerelor de birou (desktop) au urcat, in perioada aprilie-iunie, cu 23%, in conditiile in care al doilea trimestru este, in general, unul slab pentru vanzarile unitatilor desktop. Cresterea neasteptata se datoreaza numarului mare de proiecte din sectorul public, precum si sprijinului oferit de stat pentru achizitiile de tehnica de calcul.
Potrivit analistului IDC, piata se va calma, urmand ca raportul dintre vanzarile PC-urilor de birou si ale computerelor portabile sa se echilibreze.
Piata serverelor x86 a inregistrat, de asemenea, o evolutie puternic pozitiva, cu aproape 82% peste valoarea inregistrata in aceeasi perioada a anului precedent.
Informatiile au fost publicate in raportul trimestrial "PC Quarterly Tracker" al companiei de cercetare de piata din domeniul tehnologic IDC.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.