Liderul PC, Dan Voiculescu, a declarat ieri ca, potrivit unei analize realizate de partid, prin motiunea de cenzura anuntata, PSD intra intr-un joc riscant.


Un calcul aritmetic arata ca diferenta dintre grupul format din PSD, PD si
Liderul PC, Dan Voiculescu, a declarat ieri ca, potrivit unei analize realizate de partid, prin motiunea de cenzura anuntata, PSD intra intr-un joc riscant.


Un calcul aritmetic arata ca diferenta dintre grupul format din PSD, PD si PLD, care au anuntat ca vor vota motiunea, si restul Parlamentului este de doar 17 voturi, iar daca lipsesc cativa dintre parlamentari se poate intampla orice. Presedintele conservatorilor a aratat ca, daca motiunea trece, haosul politic este iminent, pentru ca Traian Basescu nu-l va propune pe Mircea Geoana premier. El a argumentat previziunea sa prin aceea ca lupta dintre presedinte si Parlament va insemna luni bune de instabilitate in care Romania va ramane fara prim-ministru, pentru ca propozabili ca Theodor Stolojan, Monica Macovei sau Emil Boc nu vor primi girul parlamentarilor in cele doua incercari de formare a noului guvern. Aceasta instabilitate ar atrage dupa sine amanarea alegerilor pentru Parlamentul European si ar pune Romania intr-o situatie jenanta.

Pe de alta parte, liderul conservator a aratat ca o motiune respinsa l-ar pune pe Mircea Geoana intr-o pozitie dificila in fata propriului partid si va genera o problema de credibilitate pentru liderul PSD, care se vor reflecta si in campaniile electorale urmatoare.

"IMATUR". "A tranti un guvern este o actiune simpla. Mi se pare totusi o actiune imatura sa trantesti un guvern fara sa stii ce pui in loc", a adaugat Dan Voiculescu. Presedintele Partidului Conservator a mai afirmat ca decizia privind votul motiunii va fi luata de Biroul Politic, insa nu crede ca se va vota pentru haos politic.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.