Deciziile au fost anuntate de primarul general imediat dupa expirarea termenului prevazut in somatia transmisa, luni, primarului Andrei Chiliman, cu termen de "executare" de 24 de ore. Argumentele lui Videanu au fost incapacitatea edilului de sector
Deciziile au fost anuntate de primarul general imediat dupa expirarea termenului prevazut in somatia transmisa, luni, primarului Andrei Chiliman, cu termen de "executare" de 24 de ore. Argumentele lui Videanu au fost incapacitatea edilului de sector de a gestiona situatia salubrizarii in zona Capitalei pe care o conduce, dar si iminenta unei perioade caniculare, fapt care ar putea pune in pericol sanatatea populatiei. Luni dupa-amiaza, primarul general al Capitalei l-a somat public pe edilul de sector ca, in termen de 24 de ore, sa intre in legalitate cu asigurarea serviciului public de salubrizare a acestei zone administrative. "Prin suspendarea unilaterala a contractului de salubrizare incheiat de municipalitate, primarul Sectorului 1 a incalcat mai multe prevederi legale", a precizat Videanu, enumerand art. 95 si 99 din Legea 215/2001 a administratiei publice locale, precum si Legea 101/2006, privind serviciile comunitare de utilitati publice. Primarul Chiliman a respins, ieri, acuzatiile potrivit carora ar fi suspendat unilateral contractul cu REBU, precizand ca a respectat prevederile legale, anuntand firma, cu un an in urma, ca nu va mai prelungi valabilitatea contractului.
Pe de alta parte, directorul general al firmei REBU, Mircea Raicu, ne-a declarat ca nici chiar doua firme de salubrizare nu ar avea capacitatea sa faca fata unui serviciu de curatenie stradala in Sectorul 1. "Baza materiala si forta de munca pe care le avem noi, in prezent, la REBU, reprezinta investitii de aproape zece ani, iar cine crede ca Sectorul 1 este zona cea mai usor de salubrizat din Bucuresti, se insala", ne-a explicat Raicu. Directorul REBU astepta ok-ul primarului general inca de la ieri dimineata, fiind presat si de actiunea de protest a angajatilor ramasi fara serviciu, dupa ce primarul Chiliman a reziliat contractul. "Avem in acest sector 800 de angajati, dintre care 400 la salubrizarea stradala. Urmeaza o concediere colectiva a acestora, dupa o perioada de 30 de zile de concediu fara plata", ne-a mai spus directorul Raicu.
El a mai afirmat ca firma pe care o conduce a incheiat contractul cu Consiliul General al Municipiului Bucuresti, iar decizia lui Chiliman de a-l rezilia este abuziva.
Gunoaie si politica
In replica, primarul Andrei Chiliman a precizat ca, desi contractul-cadru este incheiat cu CGMB, contractul comercial este incheiat cu Primaria Sectorului 1, acest ultim document nemaifiind prelungit de autoritatea din aceasta zona administrativa.
In timp ce directorul societatii REBU considera conflictul ca fiind unul economic - fiind in joc suma de 10 milioane de euro pe an, pe care nu i-ar mai lua firma al carei asociat este Primaria Capitalei, ci una agreata de primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman sustine ca acest conflict este politic. "Firma REBU este o miza politica pentru PD, iar grupurile de interese politice si economice ale democratilor pierd sume importante prin rezilierea contractului de salubrizare. REBU este sustinuta de catre primarul general Adriean Videanu, pentru ca si directorul firmei face parte din acelasi partid", a declarat Chiliman.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.