Reprezentantii companiei americane Bechtel au intrat in conflict cu angajatii. Noua muncitori concediati de pe santierul Autostrazii Transilvania - sustin ei, abuziv - au ales sa dea firma in judecata. Bechtel motiveaza ca acestia au refuzat sa isi d
Reprezentantii companiei americane Bechtel au intrat in conflict cu angajatii. Noua muncitori concediati de pe santierul Autostrazii Transilvania - sustin ei, abuziv - au ales sa dea firma in judecata. Bechtel motiveaza ca acestia au refuzat sa isi desfasoare activitatea.Angajatii de la statia de betoane de la Campul Savadisla, judetul Cluj, s-au intalnit, saptamana trecuta, inainte de inceperea lucrului, intr-o sedinta, in cadrul careia au analizat mai multe probleme cu care se confrunta in activitatea desfasurata, printre care echipamentul de lucru deficitar, salariile mici sau nedistribuirea apei potabile in perioade de canicula conform legii. "Noi am vrut si vrem sa muncim. In ziua aceea, s-au primit comenzi de betoane care au si fost onorate, iar ca dovada stau cursele efectuate", a declarat pentru Mediafax Iakab Laszlo, unul dintre muncitorii concediati. El sustine ca un reprezentant de la Resurse Umane din cadrul Bechtel a fost trimis pentru a discuta despre doleantele avute, dar oamenii s-au trezit, de fapt, ca acesta a dispus desfacerea contractelor lor de munca incepand cu data de luni."Este un abuz grav din partea Bechtel, iar acuzele ca nu am vrut sa muncim sunt false. Noi ne-am consultat cu un avocat si vrem sa ii dam in judecata", a spus Iakab.In decizia de desfacere a contractului de munca se precizeaza ca muncitorii ar fi perturbat fluxul activitatilor desfasurate la Statia de Betoane Savadisla si ca ar fi cerut drepturi nejustificate. Intr-un comunicat al Bechtel, dat publicitatii ieri, se arata ca "in urma unor abateri disciplinare, catorva angajati ai statiei de betoane din cadrul organizarii de santier Savadisla li s-a desfacut contractul de munca. Acest lucru a fost precedat de o cercetare disciplinara realizata de companie, procedura urmata respectand toate normele in vigoare referitoare la dreptul muncii", se arata in documentul citat.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.