Banca Centrala Europeana (BCE) a retras ieri suma de 35 miliarde euro din circuitul monetar al zonei euro prin operatiunea saptamanala de refinantare, dupa ce a injectat masiv lichiditati in ultimele doua saptamani, informeaza AFP, citat de NewsIn. B
Banca Centrala Europeana (BCE) a retras ieri suma de 35 miliarde euro din circuitul monetar al zonei euro prin operatiunea saptamanala de refinantare, dupa ce a injectat masiv lichiditati in ultimele doua saptamani, informeaza AFP, citat de NewsIn. Banca a anuntat luni ca va incepe sa retraga progresiv lichiditati de pe piata pentru a elimina surplusul generat de recentele injectii de lichiditati. BCE a introdus pe piata in ultimele doua saptamani peste 200 mld. euro pentru ca bancile comerciale, speriate de criza creditelor ipotecare cu grad ridicat de risc din Statele Unite ale Americii, au refuzat sa efectueze operatiuni normale de imprumut interbancar, lucru ce a dat nastere la tensiuni puternice.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.