Presedintele Traian Basescu s-a intors pentru citeva ore la timona unui tanc petrolier, la simulatorul de la Constanta.

Profitind de sederea la Neptun, seful statului a dat o fuga ieri sa prinda primele cursuri de navigatie la simula
Presedintele Traian Basescu s-a intors pentru citeva ore la timona unui tanc petrolier, la simulatorul de la Constanta.

Profitind de sederea la Neptun, seful statului a dat o fuga ieri sa prinda primele cursuri de navigatie la simulatorul Centrului Roman pentru Pregatirea si Perfectionarea Personalului din Transporturi Navale de la Constanta. In decurs de patru ore, capitanul de cursa lunga Basescu D. Traian, asezat la timona, a scos e-tancul petrolier din e-portul Rotterdam si l-a trecut prin e-strimtoarea Dardanele. La iesirea de la cursuri, el a spus ca a gasit intelegere pentru intirzierea de citeva minute de la cursuri.

Presedintele a spus ca in cea de-a doua zi de cursuri a fost foarte bine, deoarece a fost singurul cursant, iar examinatorii centrului au avut timp sa se ocupe de el. Basescu a povestit ca, la simulator, a condus un petrolier in lungime de 206 metri - cu 100 de metri mai scurt decit nava Biruinta, pe care a comandat-o in tinerete.

"Marea deosebire este nivelul de informatizare al presupusei nave si eu fiind un om care lucreaza de mult pe calculator adaptarea a fost usoara", a spus presedintele.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.