Potrivit unui studiu realizat de Trend Micro, producator de solutii de securitate, activitatile de tip phishing isi mentin tendinta crescatoare. Cele mai vizate companii de acest tip de atacuri sunt eBay, PayPal, Bank of America, Wachovia, Fifth Thir
Potrivit unui studiu realizat de Trend Micro, producator de solutii de securitate, activitatile de tip phishing isi mentin tendinta crescatoare. Cele mai vizate companii de acest tip de atacuri sunt eBay, PayPal, Bank of America, Wachovia, Fifth Third Bank.


Daca bancile americane se regasesc in top, cele europene se afla in partea a doua a acestui clasament. In privinta spam-ului, procentul celor care contin imagini a scazut de la 32% in decembrie 2006 la 12,83% in primul trimestru al lui 2007 si apoi la 11% in al doilea trimestru, datorita eficientei tot mai mari a aplicatiilor antispam. In continuare, limba engleza este cea in care sunt scrise majoritatea mesajelor spam, cele redactate in spaniola si rusa fiind in scadere in prima jumatate a anului. Dintre cele scrise in alta limba decat engleza, japoneza isi adjudeca o pondere de 47%, iar chineza 40%, spam-urile asiatice fiind tot mai numeroase.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.