Certitudinea ca Osama ben Laden, liderul al-Qaeda, traieste pare sa creasca pe zi ce trece. Presupus a fi fost ucis intr-un raid aviatic al fortelor americane, liderul al-Qaeda pare a fi intreg si nevatamat. Cel putin asa sustine Mansour Dadull

Certitudinea ca Osama ben Laden, liderul al-Qaeda, traieste pare sa creasca pe zi ce trece. Presupus a fi fost ucis intr-un raid aviatic al fortelor americane, liderul al-Qaeda pare a fi intreg si nevatamat. Cel putin asa sustine Mansour Dadullah, important lider al-Qaeda.  Osama ben Laden, este in viata si sanatos, a declarat unul dintre principalii comandanti talibani, intr-o inregistrare video datata 15 iunie si difuzata marti de un grup de analisti americani specializati in supravegherea gruparilor extremiste, relateaza AFP. Ben Laden "este foarte sanatos si foarte activ", afirma Mansour Dadullah, intr-un interviu tradus de centrul de studii IntelCenter. CONTACTE. Mansour Dadullah - fratele mollahului Dadullah, unul dintre cei mai importanti lideri talibani ucisi de fortele aliate in Afganistan - afirma ca a fost contactat de ben Laden, acuzat de Statele Unite pentru atentatele din 11 septembrie 2001. "Am primit un mesaj de la el, in care ma sfatuia sa ii urmez mollahului Dadullah si sa duc mai departe actiunile lui, pentru ca fortele combatantilor islamisti sa nu slabeasca", afirma liderul taliban, conform traducerii publicate de IntelCenter. Autoritatile americane afirma ca ben Laden, urmarit inca de la inceputul campaniei americane in Afganistan, se ascunde intr-o zona muntoasa de la grantia dintre Afganistan si Pakistan.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.