Rares Orzata este unul dintre protagonistii show-ului „Beatles Love" din Las Vegas.

Fostul gimnast Rares Orzata a avut ocazia sa-i cunoasca pe ultimii doi membri in viata ai celebrei trupe de muzica Beatles, Sir Paul McCartney si Ringo Star. Acrobat in cadrul spectacolului de circ „Love", Rares a fost felicitat de cei doi cintareti in emisiunea „Larry King Show", difuzata in direct de postul CNN, pentru performanta sa din spectacolul dedicat grupului Beatles.

Spectacolul „Love", care se joaca de cinci ori pe saptamina la Mirage Casino din Las Vegas, este unul dintre cele mai scumpe din istoria trupei Cirque du Soleil, numai drepturile de autor pentru folosirea melodiilor interpretate de Beatles costind aproximativ 300 de milioane de dolari. „Show-ul a debutat pe 30 iunie 2006, dar noi il pregateam din septembrie 2005. In aceasta perioada am avut ocazia sa-i intilnesc de mai multe ori atit pe fostii membri ai trupei, Paul McCartney si Ringo Star, dar si pe sotiile celorlalti doi, Yoko Ono si Olivia Harrison. Fiind inspirat din viata membrilor Beatles, spectacolul atrage multe vedete. Tom Cruise, Brad Pitt, George Clooney, Sean Penn, Michael Jackson, Prince, Eddie Murphy sau Aerosmith sint doar citiva dintre cei care au venit sa ne vada. Mai mult, dupa show, ei au venit in culise pentru a ne felicita si a ne spune ce le-a placut mai mult. Am descoperit ca marile vedete pe care le vedeam numai la televizor sint de fapt niste persoane prietenoase, dispuse oricind la un schimb de cuvinte sau la o poza", spune Rares.

Fost campion mondial de juniori la bara fixa si vicecampion continental la Bremen, Rares Orzata s-a retras din activitatea competitionala in 2002, optind pentru o cariera in circ. „Ma pot considera un tip norocos. Am avut prilejul sa fiu selectionat in trupa celor de la Cirque du Soleil, pe a caror adresa vin zeci de mii de CV-uri. Am dat o proba si am reusit, astfel ca in cei cinci ani de activitate am avut reprezentatii in Canada, Japonia, Australia, dar si in mai multe tari europene", povesteste fostul gimnast. Dar Rares nu vrea sa se opreasca aici. El tinteste catre o cariera la Hollywood. „Mai e mult insa pina acolo. Deocamdata am facut cursuri de actorie, am un antrenor personal. Impreuna cu un prieten care este regizor facem scurtmetraje, pe care le trimitem la diverse festivaluri. Sintem insa la inceput. Acum ma axez mai mult pe actorie decit pe acrobatie", adauga Orzata.

De mai bine de patru ani, Rares traieste o frumoasa poveste de dragoste cu o colega de trupa, rusoaica Marina Boutina. „Marina a facut si ea gimnastica acrobatica", spune Rares. Cei doi locuiesc impreuna intr-o casa pe care fostul gimnast a achizitionat-o in Las Vegas: „La inceput am stat cu chirie, dar acum am casa mea. Am platit pentru ea 365.000 de dolari".

Anul acesta, Rares a decis sa-si petreaca vacanta in Romania. El a venit insotit si de iubita lui, Marina. „Am avut o vacanta scurta, de numai o saptamina. Am mers in primul rind la Brasov, la parinti. Am profitat de vizita in tara si am dus-o pe Marina la Bran, la Dracula, pentru a-i spune istoria adevarata. Ultimele doua zile le-am petrecut la Bucuresti, unde mi-am revazut fostii colegi de la lot, Marius Urzica, Marian Dragulescu si Dan Potra. Miine (n.r. - astazi) plec spre Las Vegas, iar joi incep munca", a mai spus Rares.

El va reveni insa la Bucuresti, unde are de gind sa construiasca, impreuna cu Fundatia Olimpica Romana, o clinica de recuperare si reabilitare medicala sportiva (proiect unic in Europa Centrala si de Est). „De acest proiect se ocupa fratele meu Bogdan. Eu l-am pus in legatura cu un bun prieten, profesorul Robert Donatelli, antrenorul personal al tenismanului Andy Roddick. Acesta va veni in septembrie la Bucuresti", a spus Rares. Chiar daca se afla departe de tara, Rares obisnuieste sa urmareasca pe Internet evolutiile gimnastilor romani. „Urmaresc concursurile, dar nu mai inteleg nimic din cauza noului cod de punctaj. Acum s-a ajuns pina acolo incit se da nota 16", a conchis Rares.