O comedie cu actori necunoscuti, buget mic si rating R domina topul american de incasari.

Filmul cu adolescenti „Superbad", in ciuda actorilor necunoscuti si a ratingului R (care, de obicei, nu e foarte profitabil pentru incasarile unui lungmetraj hollywoodian), a condus box office-ul american in weekendul trecut, scotind 31,2 milioane de dolari din buzunarele amatorilor de cinema, anunta producatorii. Suma reprezinta deja un succes semnificativ, avind in vedere ca bugetul lungmetrajului produs de Sony era de doar aproximativ 20 de milioane de dolari.

„Superbad" este regizat de Greg Mottola si produs de Judd Apatow, cunoscut pentru lungmetrajele „Virgin la 40 de ani" si „Un pic insarcinata", si pastreaza caracteristicile predecesoarelor, pe care le-a depasit insa la incasari: umor grosier combinat cu dialog inteligent. „Cred ca un film amuzant pe bune are mereu sanse mari de a prinde la public, datorita faptului ca foarte putine pelicule au cu adevarat umor", a declarat Apatow pentru Associated Press. In rolurile principale joaca Michael Cera si Jonah Hill.

„Superbad" a detronat „Rush Hour 3", ce domina box office-ul american, dar care s-a ales weekendul trecut cu doar 21,8 milioane de dolari. Desi ii are in distributie pe Nicole Kidman si Daniel Craig, filmul „The Invasion" nu s-a dovedit un concurent redutabil al lui „Superbad", situindu-se abia pe locul cinci al topului de box office de la finalul saptaminii trecute, incasind doar sase milioane de dolari.

Cifrele verii americane Spider-Man 3 - 337 de milioane de dolari Shrek al Treilea - 321 de milioane Piratii din Caraibe: La capatul lumii - 307 milioane Transformers - 296 de milioane Harry Potter si Ordinul Phoenix - 261 de milioane Ratatouille - 188 de milioane Knocked Up - 146 de milioane Cei patru fantastici 3 - 130 de milioane Greu de ucis 4 - 130 de milioane The Simpsons - Filmul - 128 de milioane