Amicalul cu selectionata lui Terim se anunta unul foarte dificil: otomanii vin cu toate vedetele.

O singura surpriza in lotul lui Piturca pentru amicalul de miine, contra Turciei: convocarea lui Dorinel Munteanu. Antrenorul-jucator de la Vaslui are 39 de ani, dar selectionerul il cheama constant la lot. „Am tinut sa faca parte din lot, avind in vedere ca e un meci amical, vreau sa vad cum se comporta. Echipa nationala are nevoie de un jucator cu experienta lui Dorinel Munteanu si el va servi nationala atit timp cit este util", a explicat in stilu-i caracteristic antrenorul reprezentativei. El s-a declarat nemultumit de faptul ca jucatorii din Liga I, 14 la numar in actiunea Turcia, nu sint in cea mai buna forma: „Am urmarit meciurile din campionat si nu pot sa spun ca jucatorii nostri evolueaza la turatie maxima. Jucatorii convocati nu sint in forma maxima, dar sper ca, venind la echipa nationala, forma si concentrarea sa fie altele". Fotbalistii din Liga I la care se refera Piti sint: Petre Marin, Dorin Goian, Mirel Radoi, Banel Nicolita si Nicolae Dica (Steaua), Bogdan Lobont, Stefan Radu si Adrian Cristea (Dinamo), Marius Constantin, Costin Lazar, Ionut Mazilu (Rapid), Marius Popa si Gheorghe Bucur (Poli Timisoara) si Dorinel Munteanu (Vaslui).

Piturca a mai dezvaluit ca accidentarea lui Plesan, din meciul CFR Cluj-Steaua, 0-0, i-a incurcat putin planurile: „Plesan era in vederile mele din moment ce a fost convocat pentru ultima actiune a nationalei, meciul cu Slovenia. Deja doi jucatori sint accidentati, Plesan si Zicu, mai e si Cocis, care are o accidentare mai veche si tot nu se reface. Mai mult, duminica s-a accidentat si Dani Coman". Adversara de miercuri, Turcia, antrenata de Fatih Terim, este asteptata astazi la prinz la Bucuresti. „Imparatul", cum i se spune lui Terim, poate conta pe toate vedetele sale: Emre (Newcastle), Hakan Sukur (Galatasaray), Rustu (Fener, fost la Barcelona), Mehmet Aurelio (brazilian naturalizat), Tuncai (Middlesbrough) si fratii Altintop, Halil (Bayern München) si Hamit (Schalke).

Chivu, debut cu huiduieli Capitanul nationalei, Cristi Chivu, a avut parte de un debut oficial usturator la Inter Milano. Fundasul roman a suferit 90 de minute in Supercupa Italei, pierduta de Inter cu 0-1 in fata fostei echipe a lui Chivu AS Roma. Desi evolutia internationalului roman s-a incadrat in media echipei sale, Chivu a fost tinta predilecta a suporterilor lui AS Roma, care l-au huiduit la fiecare atingere de balon. Mircea Lucescu a mai bifat o victorie cu Sahtior, nu fara emotii, in fata lui Metalist Harkov. Pentru formatia din Donetk, care s-a impus cu 3-1, Rat a fost integralist.