Victor Piturca ramane acelasi selectioner consecvent atat in privinta jucatorilor pe care ii convoaca indiferent de circumstante si a celor care nu vor vedea Nationala probabil niciodata, indiferent cat de bine ar juca. In prima categorie intra in
Victor Piturca ramane acelasi selectioner consecvent atat in privinta jucatorilor pe care ii convoaca indiferent de circumstante si a celor care nu vor vedea Nationala probabil niciodata, indiferent cat de bine ar juca. In prima categorie intra in primul rand Dorinel Munteanu. Inutil sa vorbim despre respectul care i se cuvine antrenorului-jucator de la FC Vaslui, posesor al unei carti de vizita impresionante si al unei vointe extraordinare, insa la un meci amical se mai verifica si alti fotbalisti, nu unul de 39 de ani care a demonstrat de-a lungul anilor de ce este in stare. In al doilea rand Florentin Petre, jucator care si-a pierdut postul de titular la TSKA Sofia, de unde intentioneaza sa plece, dar care, iata, nu se supune regulii selectionerului, ca fotbalistii care nu evolueaza la echipele lor de club sa nu fie chemati la Nationala. La polul opus se afla jucatori ca Sergiu Radu sau George Ogararu, care sunt legitimati la cluburi puternice din Germania, respectiv Olanda, dar care nu intra cu nici un chip in planurile lui Piturca. Asta desi sunt foarte multe indisponibilitati, mai ales in linia de atac, unde a fost preferat Gigel Bucur, care a marcat in acest debut de campionat tot atatea goluri cate a reusit si Sergiu Radu in 1.Bundesliga in trei etape.
Piturca a explicat laconic convocarea lui Dorinel Munteanu: "Echipa nationala are nevoie de un jucator valoros si cu experienta lui. Si se va folosi de serviciile lui Dorinel Munteanu atunci cand va fi nevoie". Dincolo de selectie, Piti a apreciat ca meciul cu Turcia va fi unul destul de util, fiindca echipa lui Fatih Terim este una agresiva, asemanandu-se din acest punct de vedere cu Belarusul, pe care "tricolorii" il vor infrunta pe 8 septembrie la Minsk. "E primul meci din aceasta perioada care se anunta destul de dificil pentru echipa nationala pentru ca urmeaza ultimele meciuri din preliminarii, decisive pentru calificare. Am gasit un adversar redutabil, cu jucatori valorosi, si cred ca meciul cu Turcia va fi un test util. Ma intereseaza si evolutia noastra, si concentrarea jucatorilor. Jocul lor destul de agresiv ne va fi de folos mai ales prin prisma meciului cu Belarus, cel mai dificil din aceasta toamna, care poate decide una dintre echipele calificate la turneul final. Sunt probleme de lot, cu cartonase, accidentari, dar sper ca jucatorii care vin sa suplineasca absentele. Sper sa pot forma un 11 care sa ne dea castig de cauza. Nu poate fi considerat un amical de lux, dar conteaza rezultatul si sper ca pana la sfarsitul anului echipa nationala sa nu piarda niciun meci", a declarat ieri Piturca, la reunirea lotului. Selectionerul este ingrijorat de accidentari si de faptul ca unii jucatori nu au ajuns la forma maxima. "Am urmarit acest inceput de campionat si nu pot spune ca jucatorii nostri joaca la turatie maxima. Jucatorii convocati la echipa nationala nu sunt intr-o forma maxima, dar sper ca, venind la lot, concentrarea sa fie alta. Pentru ca azi se castiga un meci doar prin lupta si pentru asta trebuie sa fii concentrat si motivat. Sigur ca ma ingrijoreaza accidentarile de la nivelul cluburilor. Eu ma astept tot timpul sa apara si mi-e frica la toate meciurile sa nu se intample asa ceva. Avem deja doi jucatori accidentati, Plesan si Zicu, care se alatura lui Cocis si Dani Coman", a mai spus Piturca. "Ma astept la o reactie buna din partea suporterilor. Sigur ca vor mai fi si apostrofari din partea unora, dar consider ca acest lucru nu e normal. Echipa nationala trebuie sa fie sustinuta neconditionat", a comentat selectionerul revenirea Nationalei in Bucuresti. Bogdan Lobont, portarul "tricolorilor" a anuntat un obiectiv indraznet: "Dorim sa castigam tot pana la finalul acestui an". Nationala a intrat de ieri in cantonamentul de la Mogosoaia, unde va ramane pana la meciul de maine seara.
Lotul Romaniei
Portari: Bogdan Lobont (Dinamo), Marius Popa (Politehnica Stiinta Timisoara).
Fundasi: Petre Marin, Dorin Goian (ambii Steaua), Marius Constantin (Rapid), Cristian Chivu (Inter Milano), Stefan Radu (Dinamo), Razvan Rat (Sahtar Donetk).
Mijlocasi: Florentin Petre (TSKA Sofia), Banel Nicolita (Steaua), Paul Codrea (AC Siena), Mirel Radoi (Steaua), Costin Lazar (Rapid), Nicolae Dica (Steaua), Dorinel Munteanu (SC Vaslui), Adrian Cristea (Dinamo).
Atacant: Adrian Mutu (Fiorentina), Gheorghe Bucur (Politehnica Stiinta Timisoara), Ciprian Marica (VfB Stuttgart), Ionut Mazilu (Rapid).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.