El a cerut intrunirea Birourilor Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului pentru a se decide predarea dosarelor inaltilor ierarhi de la CNSAS catre Biserica Ortodoxa. "Imixtiunea CNSAS in alegerea Patriarhului reprezinta un grav atac la Consti
El a cerut intrunirea Birourilor Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului pentru a se decide predarea dosarelor inaltilor ierarhi de la CNSAS catre Biserica Ortodoxa. "Imixtiunea CNSAS in alegerea Patriarhului reprezinta un grav atac la Constitutie, un atentat la securitatea nationala si un imens serviciu adus dusmanilor de moarte ai autocefaliei BOR" a precizat, intr-un comunicat pentru Rompres, deputatul PSD, Ion Stan. El considera ca decizia Colegiului prin care s-a inceput verificarea inaltilor ierarhi reprezinta o interpretare extensiva si o aplicare abuziva a legii. Deputatul PSD a facut un apel catre ierarhii Bisericii sa boicoteze demersul CNSAS, prin neprezentarea la audieri. Ion Stan a lansat si ideea unui conspiratii, conform careia verificarea inaltilor ierarhi de CNSAS nu este altceva decat executarea unei comenzi straine sau din fruntea puterii politice interne, pentru a submina Biserica Ortodoxa.
Constantin Ticu Dumitrescu a reactionat dupa declaratia deputatului PSD si a precizat pentru NewsIn ca "orice obstructie, interventie nu va da bine pentru opinia publica si va face rau Bisericii." El ne-a declarat ca CNSAS nu face altceva decat sa respecte legea si ca, daca nu se doreste verificarea inaltilor ierarhi, sa fie modificata legea de functionare a Colegiului. (C.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.