Finantatorul din Ghencea a parasit tribuna oficiala a stadionului din Cluj in minutul 71 al meciului CFR - Steaua, scor final 0-0, inainte ca Zapata sa apere penalty-ul executat de Trica, iar dupa partida, in direct prin telefon la Sport.ro si Rea
Finantatorul din Ghencea a parasit tribuna oficiala a stadionului din Cluj in minutul 71 al meciului CFR - Steaua, scor final 0-0, inainte ca Zapata sa apere penalty-ul executat de Trica, iar dupa partida, in direct prin telefon la Sport.ro si Realitatea TV, a lansat un atac grosolan la adresa antrenorului Gica Hagi, motivul fiind nefolosirea lui Radoi ca fundas central de marcaj. Mai mult, Gigi Becali a anuntat ca nasul Hagi va fi demis daca finul Radoi nu va juca fundas central in meciul urmator si a dezvaluit ca Zenga, Protasov si, mai ales, Olaroiu, i-au facut pe plac atunci cand a intervenit in alcatuirea echipei!
"Daca nu-l baga pe Radoi fundas la marcaj, Hagi trebuie sa plece! Daca nu ma asculta, sa plece si gata! Eject! Ii dau banii inainte pe un an si la revedere. Cand era Olaroiu ii ziceam <<Ba, Oli, hai sa intre ala!>> si ma asculta", a spus Gigi Becali. "Respectul intre oameni conteaza cel mai mult. Cand patronul iti cere, asa faci! Eu ii dau lui 400.000 pe an, nu el mie! Asta e supararea mea. Cu Oli vorbeam si asa facea, aveam o intelegere ca intre prieteni. Daca iti fac toate poftele, milioane, jucatori, tot ce vrei... Dumnezeu doarme? Nu ma asteptam la asa ceva. Si Zenga, si Protasov cand am vrut ceva, au facut asa. Nu mai am nevoie de nimic, nici de fotbal, nici de Liga Campionilor, vreau sa fiu respectat pe banii mei! Am spus Radoi fundas la marcaj? Baga-l! Atunci, fa-te tu patron! Crezi ca poti face ceva cu banii mei daca te numesti Hagi? De ce il cer pe Radoi asa? Pentru ca asa vreau eu! Asta e mentalitate capitalista, nu opinia ca antrenorul face ce vrea. Nu sunt antrenor, dar daca vreau pot sa fiu si antrenor. Am dreptul sa fac cum vreau. Nu vreau nimic de la viata daca nu ma respecti. Sa nu ma asculte. Prima data la revedere, ia si banii pe un an si lasa-ma, tata, in pace", a spus Gigi Becali.
Ieri, patronul Stelei a lasat sa se inteleaga ca "mariajul" dintre Hagi si Steaua va continua, anuntand ca "Regele" nu vrea sa renunte. "De ce ma intrebati pe mine de demisie? Hagi nu isi da demisia. A vorbit clar, nu?", a spus Becali. Acesta a explicat si posibila "lucratura" a lui Hagi de catre jucatorii importanti ai echipei. "L-au lucrat? Ce inseamna a lucra? Au venit, e adevarat, Radoi, Neaga, Dica, Goian si Petre Marin, dar punctul ala s-a inchis atunci. Ce jucatori credeti ca l-ar lucra pe propriul antrenor? Ca sa piarda bani? Daca el il punea pe Radoi la marcaj, azi nu mai era nici o discutie. Cum l-a lucrat Radoi? L-a pus fundas si el s-a dus mijlocas sau cum? Radoi si-a dat viata sa nu piarda", a explicat Becali.
Gigi face echipa cu Bate!
Boss-ul din Ghencea a plusat si a mai spus ca la meciul cu Bate Borisov, din mansa secunda a turului III preliminar al Ligii Campionilor, ii va da echipa scrisa pe hartie lui Hagi. "Cu Borisov am sa-i dau echipa pe hartie, cum a facut Berlusconi! O sa-i zic asta e echipa, pentru ca nu pot sa-mi bat joc de banii mei si de jucatori. Care e rolul lui Hagi? Sa antreneze echipa", a spus Gigi Becali, care a mentionat ca daca Hagi nu i-ar fi fost nas, nu ar fi acceptat sa treaca peste cuvantul sau si considera ca faptul ca tehnicianul nu a respectat ceea ce i-a cerut este o "bataie de joc". "Daca Hagi nu era nasul meu si era altcineva, nu mai venea la Bucuresti cu echipa! Daca era altul, nu-i treceam cu vederea. Accept prima data pentru ca e nasul meu, dar a doua oara nu mai accept bataie de joc. Mi-e jena de familie, dar a doua oara nu mai face", a spus Gigi Becali. "I-am spus ca vreau ca Radoi sa joace fundas de marcaj. <<Gica, nu vreau altceva, te rog frumos, baga-l pe Radoi asa! Un singur lucru iti cer>>. A zis da, si cand l-am vazut pe Radoi la mijloc am vrut sa plec. Am vrut sa plec inainte de meci, dar am zis hai sa nu plec, sa nu se mai speculeze. Daca facea asa cum am spus, nu se intampla nici accidentarea lui Plesan, nici eliminarea lui Goian", a spus Gigi Becali. Acesta a mentionat ca il considera vinovat pe I. Rada pentru faptul ca Steaua a ramas in inferioritate numerica din minutul 12 al meciului cu CFR: "Eliminarea aia a fost facuta de Rada, ce vina are Goian? Nu vreau sa-l amarasc pe Rada, a muncit, dar daca era Mirel acolo nu se mai intamplau toate astea. Daca noi jucam in 11 cu CFR, nu ne dadea gol o suta de ani. I-am spus la pauza ca prefer sa jucam in 10 cu Radoi la marcaj, decat in 11 cu Radoi la mijloc. Ce circ a facut Rada acolo? Nu-l veti mai vedea pe Radoi decat fundas de marcaj. Nu-l baga, Hagi trebuie sa plece! I-am spus, Ov. Petre e mai bun la mijloc decat Radoi, iar Radoi e mai bun fundas ca Rada. Deci care e logica? Goian cu Radoi fundasi la marcaj, Ov. Petre la mijloc, asa trebuie sa inceapa echipa, pentru ca asa vreau eu. Daca vrea, bine, daca nu, sa ma lase in pace!". Gigi Becali a mai spus, foarte nervos, ca Hagi "a facut salata din echipa": "A facut salata din echipa. Ce salata? Salata de vinete. Cer eu mult ca patron? Ce sunt eu? Marioneta, circar la echipa asta? Ca sa-mi faca mie oftica, sa-mi faca invers? Nu sunt papagal la echipa asta. Eu cand vreau asa, asa trebuie sa faca. Daca nu va face asa, va pleca si cu asta, basta!".
Meme: "Gigi distruge Steaua!"
Patronul stelist a fost atacat dur duminica seara, in cadrul emisiunii "Fanatik Show" de la Telesport, de fostul manager al gruparii din Ghencea, care indeplineste acum functia de presedinte al Unirii Urziceni.
Foto: Mediafax "Am vrut sa plec de la Steaua pentru ca nu mai vroiam sa fiu a cincea roata la caruta, sa asist cum jucatori pe care nu-i vedeam pregatiti pentru a veni la Steaua sa ajunga la aceasta echipa. Echipa mea, Steaua pe care mi-o doream eu era cu Thereau, cu Elton, cu Neaga, cu Dica, cu Golanski! E pacat ce se intampla. Sa nu uite patronul Stelei ca l-am dominat categoric cinci ani cat am fost acolo pentru ca niciodata nu a ridicat tonul la mine. Totusi, nu l-am dominat cum il domina Piturca, pentru ca la Piturca nici nu intra in vestiar!", a spus Stoica.
Meme a spus despre Gigi Becali ca distruge Steaua si considera regretabil faptul ca finantatorul se amesteca in problemele tehnice ale lui Hagi. "Daca asta a facut, a facut o chestie reprobabila. De ce nu-si ia licenta Pro si sa se aseze direct pe banca? Probabil ca are nevoie de un mascarici pe banca, iar el sa-i dicteze schimbarile si sa-i faca echipa. Sa te comporti de maniera asta cu Hagi, care este cel mai mare stelist din fostele glorii ale Stelei... A facut o greseala mai mare decat atunci cand a strigat <<Augh, augh, augh!>>, cu fularul lui Dinamo la gat", considera fostul manager stelist. Stoica a povestit despre Gigi Becali ca ortografia gresit numele unor jucatori stelisti cand ii trimitea fostului antrenor Cosmin Olaroiu echipa pe care trebuia sa o trimita in teren. "Sa nu uite ca eu pastrez si acum echipele pe care i le scria si i le trimitea lui Olaroiu. Eu l-am respectat pe Olaroiu si nu m-am putut duce cu hartia la el. Am pastrat hartiile scrise de patronul Stelei, este adevarat, cu mici greseli de ortografie... Apropo, domnule Becali, daca cineva va transmite, Ochirosii nu se scrie in doua cuvinte, ochi si rosii, chiar daca ati pus <<R>> mare! Acest individ conducea Steaua, vrea sa conduca Romania si, mai are putin si conduce lumea, cu Bush si Putin in spate. Sa ne mai lase in pace!", afirma Stoica. "Am plecat de la Steaua pentru ca nu am vrut sa fiu mascariciul acestui om. Simteam ca Steaua se ruineaza, chiar daca mai sunt rezultate in continuare. Sunt rezultate pentru ca jucatorii inca stiu ce sa joace si il au pe Hagi care le explica ce sa joace. Sa faca din Steaua ce vrea el, dar sa nu ne puna noua pumnul in gura ca nu a ajuns Romania sa fie condusa de Gigi Becali, deocamdata. Daca va ajunge, foarte frumos, o sa ne luam si noi catrafusele si o sa plecam din tara asta. Am iubit Steaua atat de mult si am facut multe compromisuri. De multe ori a trebuit sa strang mizeria facuta de acest om", si-a continuat Stoica atacurile la adresa fostului sau patron. Stoica ii recomanda lui Gigi Becali sa-si faca propria liga: "Vrea sa faca si echipa la Buzau, e director tehnic la Buzau. Sa-si faca un campionat separat, Liga Gigi Becali, echipe peste echipe, sa le antreneze sa se dea afara si sa se mute de la o echipa la alta. Dar sa ne lase pe noi in pace!".
Fanii sunt cu Hagi
Suporterii ros-albastri il condamna, pe forumul site-ului "fcsteaua.ro", pe finantatorul Gigi Becali pentru atacurile lansate duminica seara la adresa lui Hagi. De asemenea, si pe forumul site-ului oficial al gruparii din Ghencea, fanii il sustin pe Hagi, considerand ca acesta nu trebuie sa accepte interventia patronului la echipa.
Mircea PAUN - Ziua foto "Lari" crede ca "orgoliul lui tembecali a fost starnit. Nici n-am putut sa dorm de furie!". "Forza Steaua si jos tiranul! Jos dictatorul!", indeamna "alexmk17". "The Flyer" isi imagineaza ce ii transmite Radoi patronului stelist: "<<Nenea Gigi, sa stiti ca raul de Hagi nu ma baga unde vreau si de aia joc ca o carpa, am intrari criminale si faultez ca disperatu' in preajma careului!>>. Finul Radoi isi permite cam multe pentru un jucator de fotbal! De ceva vreme se numara printre cei mai slabi jucatori, e nervos, urla ca apucatul pe teren, are intrari criminale, e un Becali mai mic! Sincer, i-ar trebui o pauza de relaxare la sanatoriu". "AndyQ" nu intelege iesirea lui Gigi Becali. "Si acum stau bulversat cu gandul la declaratiile lui Il Ciobandante. Ti-ai adus antrenor pe Hagi, nasul tau, regele fotbalului romanesc, si iti bati joc de el? Vorba lui Stoica, sa-si ia licenta Pro si sa se faca antrenor. Asa ceva nu se poate. Un singur lucru e adevarat, Mirel e fundas central, nu mijlocas. Aici are dreptate, acolo ar trebui folosit Radoi, nu la mijloc. In rest... ce sa spun?! Acum s-a vazut cine facea echipa la Steaua si cum noi injuram degeaba antrenorii...Uitati-va la Hagi! Nu a pierdut nici un meci pana acum, dar Becali tuna pe el... De ce oare? Pentru ca nu-l asculta si isi face echipa cum vrea el si nu-l baga in seama pe cioban. Uitati-va la era Olaroiu! Niciodata nu a fost certat si injosit in halul asta. Sa va zic si de ce? Pentru ca Olaroiu ii facea pe plac lui Becali", a postat "AndiQ". "Danny" este si el indignat. "Dom'ne, nu se gaseste nici o lege, nimic, ca sa il dam jos pe Becali? Ca m-am saturat de obraznicaturile lui (putin zis), se crede zeul soarelui aici sau ce?! Sa se duca la oile lui, ca alea sunt singurele fiinte care il asculta, ca sunt la acelasi coeficient de inteligenta ca al lui Becali", a scris fanul stelist. "Wlladdy1" este de acord cu majoritatea suporterilor stelisti.
"Imi imaginez ce e in sufletul lui Hagi acum, a venit la clubul pe care-l iubeste si pentru care ar da totul. Oierul a facut aceasta analiza la un post de televiziune, a facut-o lovind in unul dintre simbolurile acestui club, lovind fara mila, fara respect fata de cel care a facut mult mai multe lucruri pentru Steaua decat o sa faca Jiji si toata familia. Acest nimic se aseamana cu un dictator de care am reusit sa scapam in '89. Daca pleaca Hagi din Ghencea, trebuie sa facem ceva, altfel nu vom mai avea performante. Jiji o sa joace cu Hrebenciuc in atac, cu Sponte la mijloc, cu Radoi fundas si cu varul Virgil in poarta... iar el, marele conducator in lipsa de antrenori, o sa stea pe tronul montat la banca de rezerve dand indicatii din sceptrul sau de aur", a notat "Wlladdy1".
Hagi cere liniste!
"Regele" a declarat ieri, pentru "Fanatik", ca nu doreste sa comenteze afirmatiile lui Gigi Becali si a facut un apel la liniste. "Asta e viata! Eu stiu ca maine (n.r. - astazi) am antrenament si ma voi prezenta la stadion. Avem nevoie de liniste pentru a pregati meciurile care urmeaza. Trebuie sa ajungem in grupele Ligii Campionilor, care este obiectivul numarul unu in acest moment pentru noi. As vrea sa fac o singura precizare: nu am nici o problema cu Radoi, Neaga sau Dica! Astea sunt speculatii. Ei sunt niste profesionisti suta la suta. La Steaua trebuie liniste pentru ca suntem pe un drum bun, asta e tot ce conteaza", a spus Hagi.
Mitingul suporterilor
Fanii stelisti intentioneaza sa organizeze un miting de sustinere pentru Hagi, ca raspuns la declaratiile agresive ale patronului. Suporterii vor sa faca acest lucru fie la stadion, la unul dintre antrenamentele echipei, fie la meciul de sambata, din etapa a 5-a a Ligii I, dintre Steaua si Pandurii. "Nu se poate ca Gigi Becali sa mature pe jos cu Hagi! Indiferent de cum joaca echipa, Hagi este pe primul loc si aproape calificat in Liga Campionilor!", a spus unul dintre fani. "Nu vom uita niciodata ce a facut Hagi pentru Steaua! Dincolo de prestatia sa ca jucator si antrenor, Gica a venit special de la Istanbul, cand juca la Galatasaray, pentru a apara Steaua, care fusese atacata de Mircea Lucescu! Hagi l-a criticat atunci tocmai pe antrenorul care-l promovase la Nationala, si asta doar pentru a apara Steaua! Iar Gigi s-a dus la Dinamo, si-a pus fularul acestei echipe la gat si a strigat ca spartanii! Nu putem accepta asa ceva", a spus un alt fan. Conform unor surse din cadrul FC Steaua, sefii din Ghencea ar fi cerut deja marirea efectivului fortelor de ordine pentru meciul Steaua - Pandurii.
Dragomir: "Lucratura sau neintelegere!"
Seful LPF a facut o declaratie surprinzatoare pentru "Fanatik", legata de scandalul de la Steaua. "Sunt doua variante: ori jucatorii il lucreaza pe Hagi si Gigi le face jocul, ori au avut o intelegere la angajare, pe care Gica nu a respectat-o", a spus Dragomir. "Fanatik" mai sustine ca, inainte meciului cu CFR Cluj, Hagi s-ar fi plans unor apropiati ca vedetele echipei, Radoi, Neaga si Dica ar incerca indepartarea sa de la Steaua! Hagi si Radoi s-au contrazis si dupa partida din Belarus, cu Bate, cand antrenorul a pus pe seama oboselii remiza, iar capitanul stelist a spus: "Noi am vrut in Liga, sa jucam din trei in trei zile. E penibil cine da vina pe oboseala!".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.