Asigurarea parcului auto al Ministerului Apararii Nationale (MApN) se va face din aceasta luna prin compania Omniasig. Serviciile de asigurare obligatorie de raspundere civila (RCA) a parcului auto al MApN au revenit Omniasig, dupa ce aceasta a casti
Asigurarea parcului auto al Ministerului Apararii Nationale (MApN) se va face din aceasta luna prin compania Omniasig. Serviciile de asigurare obligatorie de raspundere civila (RCA) a parcului auto al MApN au revenit Omniasig, dupa ce aceasta a castigat in luna iulie o licitatie organizata in acest sens. Reprezentantii Omniasig nu precizeaza insa valoarea primei de asigurare, durata politei sau dimensiunea parcului auto, mentionand doar ca acest contract a intrat in vigoare in luna august si este valabil la nivel national. Omniasig a asigurat parcul auto al MApN si in 2003.Firma este prezenta pe piata asigurarilor de 12 ani si detine a treia pozitie in ierarhia companiilor de profil in functie de veniturile din asigurari generale si de viata aferente anului 2006. In primele sase luni ale acestui an, compania a raportat prime de 354 milioane de lei (circa 106 milioane de euro), in crestere cu 56,1% fata de perioada ianuarie-iunie 2006.Compania este controlata de Vienna Insurance Group, grupul austriac avand o participatie de 97,7%. Omniasig are un capital social de 103,2 milioane de lei. Vienna Insurance Group este reprezentata in Romania prin patru companii de asigurare, respectiv: Omniasig SA, Omniasig Asigurari de Viata, UNITA si AGRAS.In 2006 grupul a detinut pozitia a II-a atat pe piata asigurarilor generale cu o cota de piata de 17,8%, cat si pe piata totala de asigurari cu o cota de 15,2%. Vienna Insurance Group a inregistrat in 2006 un volum de prime brute subscrise de 245,8 milioane euro si un profit brut de 2,75 milioane euro.Vienna Insurance Group activeaza in 20 de tari din Europa Centrala si de Est. In afara pietei austriece, grupul opereaza (prin subsidiare) in Albania, Belarus, Bulgaria, Croatia, Cehia, Georgia, Germania, Ungaria, Liechtenstein, Macedonia, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Turcia, Ucraina si prin sucursale in Italia si Slovenia.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.