Secretarul general al PSD, Titus Corlatean, a declarat, ieri, la finalul unei sedinte informale a conducerii centrale a partidului, ca departamentele de specialitate ale formatiunii vor finaliza in maximum 10 zile textul motiunii de cenzura anuntate
Secretarul general al PSD, Titus Corlatean, a declarat, ieri, la finalul unei sedinte informale a conducerii centrale a partidului, ca departamentele de specialitate ale formatiunii vor finaliza in maximum 10 zile textul motiunii de cenzura anuntate de social-democrati. Corlatean a declarat ca liderii partidului au decis, ieri, constituirea unui grup de lucru pentru redactarea textului motiunii de cenzura. Din acest grup de lucru vor face parte mai multi vicepresedinti ale caror domenii de responsabilitate cad in sfera temelor care vor fi abordate in textul motiunii de cenzura. Corlatean i-a nominalizat pe vicepresedintii Marian Sarbu si Constantin Nita si pe presedintele Consiliului National, Dan Mircea Popescu, printre membrii grupului de lucru pentru redactarea textului motiunii de cenzura.Secretarul general al PSD a estimat ca, „probabil", in 7-10 zile, acest text va fi finalizat. El a precizat ca motiunea va fi „de ordin politic", se va constitui intr-o „critica a guvernarii de dreapta din ultimii doi ani si jumatate" si a mentionat ca va cuprinde inevitabil si o componenta critica a Guvernului format in jurul PNL si PD. Potrivit lui Corlatean, printre temele abordate de motiunea de cenzura se vor regasi sanatatea, educatia si aspectele sociale, despre care el a opinat ca inregistreaza „dezechilibre majore" in urma politicilor aplicate de ultimele doua guverne de dreapta. Prefera alegerile pentru PE pe 9 decembrie Titus Corlatean, a spus, inaintea consultarilor politice de la Palatul Victoria, ca social-democratii ar prefera ca alegerile pentru Parlamentul European sa aiba loc pe 9 decembrie. Corlatean, care va conduce delegatia cu care PSD s-a prezentat la discutiile de ieri seara, de la Palatul Victoria, pentru stabilirea datei organizarii alegerilor pentru Parlamentul European, a declarat, dupa o intalnire informala a liderilor PSD, ca social-democratii prefera ca aceste alegeri sa aiba loc la inceputul lunii decembrie, eventual pe 9.Delegatia cu care PSD se va prezenta la discutiile de la Palatul Victoria nu va fi condusa de presedintele formatiunii, Mircea Geoana, si va compusa din secretarul general al partidului, Titus Corlatean, vicepresedintele Cristian Diaconescu si deputatul Valeriu Zgonea.Argumentul oferit de Corlatean pentru absenta lui Geoana de la discutiile de la Palatul Victoria a fost ca subiectul care va fi abordat va fi unul tehnic, liderul social-democrat neavand astfel de responsabilitati.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.