Banca a redus cu 1% marja adaugata la valoarea dobinzii de referinta pentru euro.

Piraeus Bank Romania este una dintre putinele banci care au operat modificari de dobinda ce afecteaza intregul cost al creditarii. Institutia de credit a diminuat cu pina la 1% marja fixa care se adauga la valoarea EURIBOR in calculul dobinzii variabile. O eventuala reducere a dobinzii fixe, metoda aplicata de majoritatea bancilor, ar fi avut un efect mult mai redus in contextul in care dobinda fixa se practica doar pentru primul an de creditare. „Imbunatatirea conditiilor de creditare pe segmentele ipotecar, imobiliar si pe cel al creditelor de nevoi personale cu garantii reale, oferite in euro, este in linie cu strategia Piraeus Bank Romania de a ramine o banca accesibila, care ofera produse si servicii bancare unei categorii cit mai largi de beneficiari", a declarat Catalin Pirvu, director general Retail Banking si Operatiuni, Piraeus Bank Romania.

Incepind de astazi, clientii bancii vor putea accesa creditul ipotecar cu o dobinda variabila redusa cu un procent. Formula EURIBOR 3 luni + 5,35% se transforma in EURIBOR 3 luni + 4,35%. Altfel spus, daca ieri ati fi epuizat perioada de dobinda fixa si ati fi trecut la dobinda variabila, valoarea acesteia ar fi fost aproximativ 9,95% in contextul in care EURIBOR 3 luni era ieri 4,6%. Pentru creditul de nevoi personale marja bancii se reduce de asemenea cu un procent, la 4,35%. Pentru Creditul de Casa Noua, produs fara dobinda in primele sase luni, marja se reduce cu 0,2% la 4,5% la fel ca in cazul creditului de nevoi cu perioada de gratie.

Creditul ipotecar-imobiliar se adreseaza persoanelor fizice, precum si persoanelor fizice autorizate care doresc sa cumpere, sa construiasca ori sa modernizeze un imobil sau celor care doresc refinantarea unui credit aflat in derulare la o alta banca. Valoarea minima a creditului acordat este de 5.000 de euro, iar cea maxima - de 250.000 de euro. Perioada de acordare a creditului este de maximum 30 de ani pentru cumpararea sau construirea unui imobil si de maximum 10 ani pentru modernizarea acestuia. Contractantul Creditului de Casa Noua nu plateste nimic bancii in primele 6 luni de credit, nici dobinda, nici principal, iar in urmatorii 3 ani va plati doar dobinda, urmind ca, dupa aceasta perioada, rambursarea sa se faca in rate lunare egale, compuse din principal si dobinda. Creditul de Casa Noua se acorda pe o perioada maxima de 30 de ani, valoarea minima a sumei acordate fiind de 5.000 de euro, fara a exista un plafon maxim de creditare.