Combinatul Oltchim a reluat activitatea instalatiilor afectate de explozia din 14 august a.c. Incidentul a afectat activitatea sectiei de poliesteri a combinatului, avariind instalatia de polioli grefati. Instalatia a inceput, duminica, sa functionez
Combinatul Oltchim a reluat activitatea instalatiilor afectate de explozia din 14 august a.c. Incidentul a afectat activitatea sectiei de poliesteri a combinatului, avariind instalatia de polioli grefati. Instalatia a inceput, duminica, sa functioneze in conditii normale, se arata intr-un comunicat al Oltchim transmis Bursei de Valori Bucuresti. In urma exploziei au fost ranite opt persoane, dintre care doua au decedat. Explozia ar putea fi cauzata de defectarea unei pompe de recirculare, oprirea acesteia ducand la cresterea presiunii intr-un reactor de poliester. O ancheta de saptamana trecuta a concluzionat ca accidentul s-ar fi putut produce din cauza unei erori umane, potrivit comisarului general al Garzii Nationale de Mediu, Marius Octavian Popa.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.