Larisa Arap, in varsta de 48 de ani, a fost internata cu forta la clinica psihiatrica din Murmansk la data de 6 iulie, informeaza BBC. La scurta vreme, Arap, membra a gruparii de opozitie Frontul Civil Unit, a intrat in greva foamei, iar cazul sau a
Larisa Arap, in varsta de 48 de ani, a fost internata cu forta la clinica psihiatrica din Murmansk la data de 6 iulie, informeaza BBC. La scurta vreme, Arap, membra a gruparii de opozitie Frontul Civil Unit, a intrat in greva foamei, iar cazul sau a fost preluat de aparatorii drepturilor omului, care au acuzat autoritatile ca folosesc aceeasi metoda din epoca sovietica, a internarii disidentilor, cu forta, in spitale de psihiatrie. Elena Vassilieva, reprezentanta a Frontului Civil la Murmansk, miscarea de opozitie a fostului campion de sah, Garri Kasparov, a declarat ieri ca decizia pe care au luat-o autoritatile medicale se datoraza mobilizarii opiniei publice. "Daca psihiatrii independenti nu ar fi denuntat internarea ei fortata, Larissa Arap ar fi ramas in spital", a declarat la randul sau, Liubov Vinogradova, directoarea Asociatiei independente a psihiatrilor, care a examinat cazul militantei. Comisia psihiatrilor independenti a concluzionat, in cadrul unei conferinte de presa care a avut loc, saptamana trecuta, ca Larissa Arap "era intr-adevar bolnava din 2004, cand a cerut pentru prima data asistenta medicala intr-un spital psihiatric", dar a apreciat ca "starea ei nu necesita o spitalizare fortata", precizeaza aceeasi sursa. Presa rusa a alocat spatii ample internarii fortate a Larissei Arap. Activista rusa a povestit ziaristilor straini ca a fost obligata sa ramana in clinica respectiva, unde, impotriva vointei sale, i-au fost administrate medicamente. (L.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.