Anuntul Dell privind falsificarea rapoartelor financiare in mod regulat de catre conducerea companiei, pentru a asigura atingerea obiectivelor de profitabilitate, ridica semne de intrebare referitoare la rolul fondatorului grupului, Michael Dell, in
Anuntul Dell privind falsificarea rapoartelor financiare in mod regulat de catre conducerea companiei, pentru a asigura atingerea obiectivelor de profitabilitate, ridica semne de intrebare referitoare la rolul fondatorului grupului, Michael Dell, in aceste nereguli, transmite Reuters, citat de Mediafax. Dell, care a revenit in 2006 la conducerea celui de-al doilea mare producator de computere personale, in functia de director general, a fost presedintele companiei din 2002 pana la inceputul anului 2006, cand "unele ajustari par sa fi fost motivate de obiectivul atingerii tintelor financiare", a aratat firma, intr-un comunicat. In acelasi timp, Michael Dell a ocupat functia de director general timp de trei ani, in intervalul 2002-2006. "Din punctul de vedere al unui investitor, riscul ca Michael Dell sa fie implicat este unul din cele mai semnificative, in acest caz", apreciaza Clay Sumner, analist la firma de servicii financiare Friedman, Billings, Ramsey. Dell a anuntat, la sfarsitul saptamanii trecute, ca va revizui in scadere rezultatele financiare aferente perioadei mentionate, ceea ce implica reducerea profitului net cu 50-150 milioane de dolari, respectiv diminuarea veniturilor anuale cu mai putin de 1% din valorile raportate. Un audit intern, realizat de firma Willkie Farr & Gallagher, a relevat ajustari ale conturilor de rezerve si obligatii neonorate, in ultimele zile ale trimestrelor fiscale, precum si alte iregularitati. Directori ai Dell au afirmat ca fondatorul companiei nu este implicat in aceste nereguli, a precizat Sumner.Pe de alta parte, Dell va fi anchetata de Comisia americana pentru Bursa si Valori Mobiliare, precum si de autoritatile din New York, care vor fi interesate de rolul directorului general in falsificarea rezultatelor. Grupul american a luat masuri impotriva unor angajati implicati in nereguli, inclusiv concedierea, redistribuirea si penalizarea unor salariati, fara a preciza numele acestora.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.