"Guvernul va decide asupra datei alegerilor in urmatoarele zile, fie in sedinta de miercurea urmatoare, fie in cea de peste o saptamana", a spus Tariceanu, dupa ce reprezentantii partidelor isi exprimasera optiunile. Astfel, vicepresedintele PNL, Nor
"Guvernul va decide asupra datei alegerilor in urmatoarele zile, fie in sedinta de miercurea urmatoare, fie in cea de peste o saptamana", a spus Tariceanu, dupa ce reprezentantii partidelor isi exprimasera optiunile. Astfel, vicepresedintele PNL, Norica Nicolai, a declarat ca liberalii prefera pentru o data cuprinsa intre sfarsitul lunii noiembrie si 9 decembrie, dar ziua de 25 noiembrie, conturata in timpul discutiilor, pare "rezonabila". La randul sau, vicepresedintele executiv al UDMR Laszlo Borbely a precizat ca Uniunea a propus datele de 18 sau 25 noiembrie pentru organizarea euroalegerilor, adaugand ca parerile majoritatii partidelor "converg" catre a doua varianta mentionata. Si conservatorii, prin vocea lui Codrut Seres, au optat "pentru a doua jumatate a lunii noiembrie". In opinia liderului PRM, Corneliu Vadim Tudor, data de 25 noiembrie este potrivita, cu conditia ca Legea electorala sa fie modificata prin introducerea unor masuri care sa impiedice frauda la alegeri, actiunile "masinariilor de furat ale PD si PSD".
PSD tine mortis la 9 decembrie
Vicepresedintele PSD Cristian Diaconescu a declarat ca social-democratii au propus data de 9 decembrie pentru euroalegeri, pana atunci Parlamentul avand de adoptat legi importante, precum cea a bugetului. De altfel, sustin surse care au participat la discutii, pesedistii au insistat ca ziua euroscrutinului sa fie cea propusa de ei. Potrivit lui Vadim Tudor, pe fondul dialogului in contradictoriu, secretarul general al PSD, Titus Corlatean, a parasit sala "suparat ca vacarul pe sat".
La finalul intrevederii, Tariceanu a anuntat ca reprezentantii partidelor si ai Guvernului se vor intalni, incepand de astazi, pentru a discuta eventuale modificari asupra legislatiei electorale, in vederea prevenirii fraudelor la exercitarea votului, evitarea "turismului" electoral.
Boicotul PD
PD nu a participat la consultarile de la Palatul Victoria. "Cine ne sfideaza pierde increderea noastra. Tariceanu a pierdut increderea noastra in momentul in care s-a razgandit dupa ce am stabilit impreuna data alegerilor", a spus Emil Boc. Acesta a apreciat consultarile drept un simulacru, din moment ce stabilirea datei alegerilor este un atribut exclusiv al Guvernului, iar primul-ministru a decis de unul singur amanarea datei stabilite initial pentru 13 mai. "Noi nu dorim sa participam la inca o razgandeala a premierului Tariceanu", a adaugat presedintele PD. Comentand absenta reprezentantilor PD de la consultari, Tariceanu a spus ca aceasta demonstreaza ca intre vorbele si faptele PD este o mare discrepanta, existand motive serioase de indoiala asupra sinceritatii discursului politic al formatiunii. "Deci am toate motivele sa ma indoiesc ca discursul lor politic este unul sincer si am motive nu numai de acum, ci de multa vreme, sa cred acest lucru, ca in cazul PD una se spune si alta se <<fumeaza>>, a mai spus Tariceanu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.