Zoltan Major, un CEO in virsta de 41 de ani nascut in Romania, se intoarce in tara pentru a prelua divizia de retail a bancii UniCredit Tiriac.

UniCredit Tiriac Bank l-a desemnat pe Zoltan Major in functia de vicepresedinte executiv al bancii, ca sef al diviziei de retail, dupa ce a lucrat in divizii internationale ale mai multor institutii bancare. Anuntul a fost facut ieri de reprezentantii bancii, care spun ca numirea sa urmeaza sa fie aprobata de adunarea generala a actionarilor si de Banca Nationala a Romaniei.

Nascut in Romania, fostul CEO al Fondului National de Sanatate din Ungaria in virsta de 41 de ani are in palmares mastere si diverse functii la nivel international, care l-au recomandat pentru pozitia de vicepresedinte executiv al UniCredit Tiriac Bank, responsabil de Divizia Retail. Major a fost considerat alegerea potrivita pentru aceasta functie in cadrul institutiei bancare, considerata cea de-a patra banca de pe piata dupa active, in urma unui proces de cautare a unui specialist la nivel international.

Noul director de la Retail a absolvit Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, dupa care a obtinut doua diplome de master international. Prima atesta absolvirea unui master in Stiinte Economice&Finante la Universitatea de Stiinte Economice din Budapesta (Ungaria), in anul 1990, iar cea de-a doua diploma a fost obtinuta in 2002, ca urmare a unui MBA (absolvit cu Summa Cum Laudae) de la Weatherhead School of Management din cadrul Case Western Reserve University (Cleveland, Ohio).

In ceea ce priveste cariera profesionala a viitorului vicepresedinte executiv UniCredit Tiriac, Major are o experienta internationala de 16 ani in industria serviciilor financiare, potrivit reprezentantilor bancii. Pe parcursul carierei sale, a condus departamentul de dezvoltare de produse pe regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa) in cadrul diviziei International Personal Banking a Citibank. De asemenea, a fost director executiv al Diviziei Retail Banking in cadrul ABN Amro in Ungaria, iar inainte de a se alatura echipei UniCredit, a ocupat pozitia de CEO la Fondul National de Sanatate din Ungaria.

O data ce numirea sa va fi aprobata de forurile bancare, Zoltan Major va superviza realizarea obiectivelor de retail ale UniCredit Group pentru tara noastra. „Am convingerea ca experienta acumulata la nivel international pe piata serviciilor financiare ma va ajuta sa contribui la dezvoltarea activitatii de retail a bancii", a declarat acesta intr-un comunicat oficial.

Cum a ajuns UniCredit Tiriac a patra banca din Romania, pe www.cotidianul.ro/select