Scandalul iscat in urma cu cateva zile de catre posibila implicare a consulului Alexandru Rus in eliberarea preferentiala de vize pentru Romania se amplifica. Luni seara, Andrei Stratan, ninistrul afacerilor externe si integrarii europene al Republic
Scandalul iscat in urma cu cateva zile de catre posibila implicare a consulului Alexandru Rus in eliberarea preferentiala de vize pentru Romania se amplifica. Luni seara, Andrei Stratan, ninistrul afacerilor externe si integrarii europene al Republicii Moldova, a anuntat ca omologul sau roman Adrian Cioroianu primise o scrisoare din partea sa in care i s-a detaliat problema de la Consulatul Romaniei din Chisinau.   ACUZE VIOLENTE. Conform flux.md, Stratan este a€žingrijorat"si acuza Bucurestiul ca ar crea probleme artificiale cetatenilor moldoveni care doresc sa obtina viza de intrare in Romania. Ministerul Afacerilor Externe si Integrarii Europene al R. Moldova (MAEIE) a difuzat luni un comunicat de presa extrem de violent la adresa Romaniei. Oficialii moldoveni anunta ca au informat partea romana inca din iunie despre incalcarile de la Consulat, dar ca Bucurestiul s-a facut ca ploua. Potrivit comunicatului de presa, MAEIE a atras atentia, inca la data de 26 iunie 2007, ca dispune de informatii privind posibila implicare a diplomatilor romani in scheme frauduloase in procesul de eliberare a vizelor. Atunci ministrul Andrei Stratan ar fi transmis omologului sau roman o scrisoare in care a€žau fost detaliat semnalate incalcarile articolelor relevante ale Acordului intre Guvernul R. Moldova si Guvernul Romaniei privind calatoriile reciproce ale cetatenilor, de catre ofiterii consulari ai sectiei consulare a Ambasadei Romaniei la Chisinau". INSCENARE. Vinerea trecuta, Ministerul Afacerilor Interne a anuntat ca un inalt functionar de la Ambasada Romaniei la Chisinau este implicat intr-o retea de acordare ilegala a vizelor pentru Romania. Ca reactie, ministrul roman de Externe, Adrian Cioroianu, si-a exprimat regretul ca nu a primit o comunicare oficiala din partea autoritatilor Republicii Moldova in legatura cu acest fapt si a cerut explicatii omologului sau Andrei Stratan. Diplomatul roman care este suspectat de eliberarea de vize ilegale este Alexandru Rus, seful sectiei consulare romane la Chisinau.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.