Producatorul de computere din grupul Altex a vindut in trimestrul doi al anului cu 17% mai mult decit in perioada similara a anului trecut.

Complet Electro Serv (CES), producatorul brandurilor de computere Davio si Myria, si-a majorat in trimestrul doi al anului cota de piata pe segmentele desktop, notebook si servere la 9,6%, informeaza compania, care citeaza un studiu International Data Corporation (IDC). Astfel, firma a urcat pe locul secund in topul general al producatorilor de PC-uri din Romania, devansind Flamingo Computers. Lider in acest clasament este K-tech, detinatorul lantului de magazine Ultra PRO Computers.

De asemenea, CES detine o cota de 13,8% pe segmentul desktopurilor prin marcile Davio si Myria si aproape 2% pe segmentul notebookurilor, exclusiv prin Myria. Marca Davio are o pondere de 7,8% din totalul pietei estimate la 147 de milioane de dolari, iar Myria a atins aproape 2%.

Compania estimeaza ca, in 2007, aceasta marca va acoperi 4% din piata sistemelor portabile. „Rezultatele inregistrate in special in retail, prin retelele Altex si Media Galaxy, asigura companiei consolidarea pozitiei pe aceasta piata si premisele pentru dezvoltarea in continuare pe segmentul business. Vizam in special abordarea proiectelor din sectorul public si dezvoltam pentru aceasta un program dedicat prin care dorim sa atragem companii specializate in acest domeniu", a declarat directorul executiv al firmei, Gabriel Jitaru.

CES face parte din grupul Altex, care are deschise la nivel national circa 120 de magazine cu o suprafata de peste 80.000 de metri patrati.