Vodafone Romania a demarat la sfarsitul lunii martie, in 83 de magazine proprii ale companie, un program de reciclare a telefoanelor mobile, indiferent de model si de starea de functionare.
De la introducerea programului, romanii au predat 3.250 de telefoane mobile folosite si 163 kg de accesorii (baterii, incarcatoare, dispozitive hands-free, cabluri de date).
Orasele cu cel mai mare numar de telefoane mobile reciclate sunt Brasov, Bucuresti, Targu-Mures, Craiova si Cluj-Napoca. Vodafone opereaza trei magazine in Brasov si zece in Bucuresti.
Circa 67% din aparatele colectate la nivel national au fost reconditionate pentru a fi refolosite in tari in curs de dezvoltare. Aproape 33% din telefoanele colectate nu au putut fi reparate, asa ca au fost dezmembrate, iar componentele au fost recuperate. Materialele adunate in magazinele Vodafone Romania sunt trimise periodic catre compania britanica Fonebak, cu care Vodafone colaboreaza la nivel international pentru reciclarea dispozitivelor uzate.
Dintre modelele de telefoane mobile colectate pentru reciclare pana in prezent, cele mai numeroase au fost Nokia 3310, Nokia 5110 si Ericsson A1018S.
Vodafone Romania inregistra, la sfarsitul lunii iunie, circa 8,2 milioane de clienti. Grupul Vodafone este cea mai mare corporatie de telecomunicatii mobile din lume, cu divizii in 25 de tari si retele partenere in alte 38 de tari. Vodafone ofera servicii de telecomunicatii mobile de voce si de date catre 232,0 milioane de clienti din intreaga lume.