Omul de afaceri Bris Berezovsky este judecat la Moskova intr-un dosar in care este acuzat ca a delapidat compania a€žAeroflot". Aflat la Londra, unde este refugiat politic, Berezovsky nu va fi prezent la procesul intentat de statul rus, sus
Omul de afaceri Bris Berezovsky este judecat la Moskova intr-un dosar in care este acuzat ca a delapidat compania a€žAeroflot". Aflat la Londra, unde este refugiat politic, Berezovsky nu va fi prezent la procesul intentat de statul rus, sustine grani.ru.

La Judecatoria a€žSaveliev" din Moscova este judecat, astazi, dosarul penal intocmit omului de afaceri Boris Berezovski. El este invinuit ca ar fi furat 214 milioane ruble de la compania nationala aviatica rusa "Aeroflot". Procurorul va da citire sentintei dupa care vor fi audiati martorii citati in dosar.


CAPETE DE ACUZARE. Alexandru Dudkin, avocatul lui Berezovsky, a declarat, in jurul orei 11.30, ca intentioneaza sa ceara ca sedinta sa fie amanata. "In acest moment eu am facut cunostinta cu materialele in proportie de 80%. De aceea intentionez sa cer inca doua saptamani pentru a termina de studiat materialele continute in dosar". In dosarul a€žAeroflot" Boris Berezovsky este acuzat de frauda financiara si de spalare de bani prin companiile elvetiene a€žForus" si a€žAndawa". Capetele de acuzare a acestui proces sunt complicitate la frauda si spalarea de bani. Daca va fi gasit vinovat, omul de afaceri risca o pedeapsa de 10 ani de privare de libertate. Sentinta pentru delapidarea a 214 milioane ruble a companiei aviatice a fost data pe 13 aprilie. In prealabil, Berezovsky se afla in proces ca si complice, iar acum este chiar judecat ca fiind executorul acestor crime economice. Omul de afaceri se afla in prezent in Marea Britanie, unde a primit statutul de refugiat politic. In Rusia Berezovski este invinuit de 11 capete de acuzare, in cinci dosare penale.Trei din aceste dosare penale sunt legate de acuze de conspirare a orazanizarii unei lovituri de stat .


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.