"Proiectul de ingropare a cablurilor din Capitala este o nazbatie politica. Primaria doreste sa nationalizeze retelele de telecomunicatii din Bucuresti, pentru a vinde capacitate de trafic catre operatorii de telecomunicatii", a declarat Radu Petric.
Primaria nu agreeaza ideea ca firmele de telecomunicatii sa-si gestioneze propriile retele pe propriile cheltuieli. Potrivit presedintelui ACC, acest lucru e inacceptabil pentru o capitala europeana.
Proiectul Netcity este formulat in termeni prea vagi, potrivit reprezentantilor ACC.
"Pana acum nu am vazut niciun document de fundamentare tehnica din partea Primariei. Au fost numai declaratii populiste: sa infrumusetam orasul, etc. Asteptam ceva concret din partea Primariei, pentru ca lucrurile pe care le-am auzit de la domnii Alexandru Radu si Adriean Videanu pe acest subiect n-au nicio legatura cu telecomunicatiile", a spus Petric.
Asociatia de Comunicatii prin Cablu a fost infiintata de UPC si RCS&RDS, din organizatie facand parte 141 de operatori de televiziune prin cablu din tara.
Sapatamana trecuta a avut loc licitatia pentru desemnarea executantului retelei de fibra optica din Capitala, contractul urmand sa fie semnat pana la 15 septembrie, daca societatea indeplineste conditiile impuse de Primarie. Caietul de sarcini a fost cumparat de 24 de firme, printre care Romtelecom, Luxten, UTI Systems, RCS & RDS, Nokia Siemens Networks, Alcatel, Project International, dar singura firma care a participat la licitatie a fost UTI Systems.