Treasure a descoperit ca bolnavii de anorexie sufera de aceleasi simptome ca si pacientii cu autism, printre care se numara incapacitatea de a schimba regulile pe care si le-au impus, perfectionismul si tendinta de a se fixa pe detalii.
Profesorul este de parere ca acei copii care manifesta simptomele enumerate mai sus pot dezvolta o tulburare de alimentatie in adolescenta atunci cand exista si anumite circumstante sociale sau culturale.
Un studiu recent a scos la iveala faptul ca peste 20% dintre pacientii anorexici sunt persoane care au o tulburare din gama autismului.
Anorexia a fost descrisa ca "varianta feminina a maladiei Asperger", o forma mai blanda de autism in care individul are dificultati in intelegerea modalitatilor de interactiune sociala si in comunicarea cu ceilalti. Spre deosebire de copiii cu autism, cei cu sindromul Asperger incep sa vorbeasca in jurul varstei de doi ani - varsta la care se dezvolta vorbirea in mod normal - iar nivelul lor de inteligenta este normal sau superior normalului.
Anorexia este o tulburare de alimentare cu implicatii fizice si emotionale. Bolnavul prezinta o greutate cu mult sub limita normala, impunandu-si limite foarte drastice in legatura cu cantitatea de alimente care trebuie ingerata, deoarece are o imagine distorsionata asupra propriului corp si se teme sa nu se ingrase.