Singurii care au avansat o data precisa pentru euroscrutin sunt pesedistii, acestia apreciind ca alegerile trebuie sa aiba loc pe 9 decembrie 2007. Ieri, presedintele PIN, Cozmin Gusa, a solicitat partidelor invitate la Guvern sa ceara respectarea le
Singurii care au avansat o data precisa pentru euroscrutin sunt pesedistii, acestia apreciind ca alegerile trebuie sa aiba loc pe 9 decembrie 2007. Ieri, presedintele PIN, Cozmin Gusa, a solicitat partidelor invitate la Guvern sa ceara respectarea legii in cazul europarlamentarelor. Intr-un comunicat de presa difuzat ieri, liderul PIN a sustinut ca partidele care ar mai dori sa se inscrie in alegeri in aceasta toamna au dreptul sa faca acest lucru si nu pot fi impiedicate sub pretextul ca procesul electoral a fost inghetat in prima parte a anului. Gusa apreciaza ca prima depunere de semnaturi de sustinere din primavara lui 2007 nu s-a facut conform legii, deoarece nu a insotit lista candidatilor partidelor. "In consecinta procesul de depunere de liste cu semnaturi trebuie sa fie reluat dupa ce partidele isi vor fi definitivat lista de candidati", a subliniat liderul PIN. Gusa a avertizat ca "o complicitate a unor partide cu eventuala decizie ilegala a Guvernului (...) deschide calea unor atacuri in justitie (...) care vor fi de natura sa blocheze procesul electoral". (O.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.