Edilul-sef al Capitalei considera justificata o eventuala crestere a tarifului la energia termica cu peste 28%. Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) va discuta aceasta problema in ultima sedinta din luna august a.c. Adriean Videanu a de
Edilul-sef al Capitalei considera justificata o eventuala crestere a tarifului la energia termica cu peste 28%. Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) va discuta aceasta problema in ultima sedinta din luna august a.c. Adriean Videanu a declarat, ieri, citat de NewsIn, ca RADET este indreptatita sa majoreze preturile la transportul energiei, deoarece preturile importurilor au crescut si odata cu ele si cele la apa, combustibil si energie electrica."Am solicitat RADET sa-si prezinte punctul de vedere in legatura cu aceasta majorare, dupa care Municipalitatea va lua o decizie in acest sens. Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice (ANRSC) a aprobat deja majorarea, urmeaza sa se discute si in sedin'a de consiliu. Trebuie sa luam in calcul si faptul ca toate preturile au crescut, la importuri, la apa, combustibil sau la energie electrica", a declarat Videanu.Directorul general al RADET, Virgil Ramba, a declarat, saptamana trecuta, ca pretul la factura de incalzire pentru populatie ar putea creste in aceasta iarna cu maximum zece procente, daca CGMB va aproba majorarea cu 28,9% a pretului de transport si distributie. Cererea RADET a fost aprobata de ANRSC si urmeaza sa fie supusa spre aprobare si consilierilor municipali in sedinta de consiliu de joi, 30 august a.c. Totodata, sustine Ramba, exista si posibilitatea ca pretul sa ramana neschimbat daca Primaria Municipiului Bucuresti va avea resursele financiare necesare pentru a acorda subventii pentru bucuresteni.Tot ieri, primarul general a anuntat ca reabilitarea a aproximativ 40 de strazi din Bucuresti se va finaliza pana la 15 septembrie, inainte de termenul fixat initial, in prezent fiind in lucru peste 80 de zone. Cele mai multe lucrari sunt efectuate de Primaria Generala. Videanu a inaugurat, ieri, B-dul Ion Ionescu de la Brad si un tronson din Calea Mosilor, artere proaspat modernizate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.