"Este absurd si doar sa ne imaginam o astfel de initiativa", a declarat preotul Federico Lombardi, seful Biroului de Presa al Vaticanului. Reactia Vaticanului vine dupa ce, miercuri, BBC a informat ca, potrivit unui instrument de scanare care face pu
"Este absurd si doar sa ne imaginam o astfel de initiativa", a declarat preotul Federico Lombardi, seful Biroului de Presa al Vaticanului. Reactia Vaticanului vine dupa ce, miercuri, BBC a informat ca, potrivit unui instrument de scanare care face publica identitatea organizatiilor care editeaza Wikipedia, computerele Vaticanului au fost utilizate pentru a modifica pagini referitoare la Gerry Adams, liderul partidului republican irlandez Sinn Fein. Textul modificat a eliminat legatura catre materiale de presa care mentionau ca amprentele lui Adams au fost gasite intr-o masina utilizata in 1971 in cadrul unui dublu asasinat. "Exista numeroase computere la Vatican si evident, este posibil ca Wikipedia sa fi fost accesata de cineva de aici, in calitate de persoana fizica", a spus Lombardi. Potrivit materialului BBC, Wikipedia Scanner a sugerat ca datele sale au fost accesate si de angajati ai CIA, care au modificat informatii referitoare la presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad, la fostul director CIA, Porter Goss, si la celebritati precum Oprah Winfrey. Scannerul a mai indicat ca s-au facut modificari de pe un computer de la sediul Partidului Democrat american pe pagina moderatorului de televiziune Rush Limbaugh, care are orientare de dreapta. Wikipedia este o enciclopedie online gratuita, iar paginile sale pot fi create si editate de orice utilizator de Internet din lume. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.