Salvamontistii au recuperat doi turisti ramasi blocati o noapte pe o stinca din muntii Bucegi, in zona Valea Morarului.

Turistii au vrut sa escaladeze un munte, in zona Valea Morarului, pe un traseu de alpinism, dar au alertat salvamontistii simbata seara, cind si-au dat seama ca nu mai pot cobori. Un echipaj de salvamontisti din Busteni a plecat sa ii recupereze, dar nu a reusit in cursul noptii. Turistii au fost nevoiti sa-si petreaca noaptea pe stinca.

Duminica dimineata, salvatorii au reluat operatiunea de recuperare. ĄCei doi au fost gasiti in stare buna, au fost transportati la Busteni si se afla in afara pericolului", a spus Gheorghe Haiduc, de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Busteni, citat de MEDIAFAX. Haiduc a mai precizat ca cei doi nu aveau echipament complet pentru alpinism.

Un alt turist a fost recuperat duminica dimineata de salvamontistii din Zarnesti din Muntii Piatra Craiului, dupa ce si-a petrecut 12 ore pe munte pina cind echipele de interventie au reusit sa ajunga la el. Potrivit sefului Serviciului Salvamont Zarnesti, Ioan Pivoda, turistul se plimba pe munte si s-a ranit, apelind imediat la echipele de salvatori montani. Salvamontistii l-au gasit cu greu deoarece zona in care se afla este abrupta, iar accesul este dificil. Barbatul a suferit o fractura la umar dupa ce un bolovan desprins din perete s-a prabusit peste el. Turistul, care este din Oasi, se afla in concediu la Zarnesti impreuna cu familia.