Reglare de conturi la Craiova
Sase persoane au ajuns la spital dupa ce clanurile Poenaru si Moruzi s-au rafuit in fata spa- latoriei de pe Bulevardul Stirbei Voda din Craiova, vizavi de stadionul Ion Oblemenco. La Sectia 2 Politie, au ajuns membrii familiilor Moruzi si Poenaru, dar si Gheorghe Boboaca, fiul lui Xenofon. Tiganii au povestit, pe rand, ca intre cele doua familii exista un conflict mai vechi. Politistii Sectiei 2 continua cercetarile pentru a stabili imprejurarile in care s-a produs incidentul. (O.M.)
Moldoveni la export
O retea de traficanti de persoane, care au dus in Grecia si au exploatat prin munca peste 50 de persoane, din mai multe judete ale Moldovei, a fost anihilata de politistii si procurorii ieseni, doi dintre membrii acesteia fiind arestati. Procurorii DIICOT si ofiterii BCCO au efectuat perchezitii la domiciliile membrilor retelei, de unde au confiscat doua autoturisme, un Audi A4 si un Volkswagen Passat, in valoare de circa 40.000 de euro, precum si 21.500 de euro. (L.L.) Bebelus batut cu salbaticie
Un bebelus in varsta de patru luni din orasul vasluian Murgeni a ajuns in stare foarte grava la spital, dupa ce a fost ba- tut crunt de tatal sau. Potrivit medicilor Spitalului de Copii Sfantul Nicolae din Barlad, baietelul a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral acut in regiunea parietal stanga si hematom posttraumatic. In functie de rezultatele finale ale anchetei, politistii vasluieni vor stabili si masurile legale care vor fi luate fata de tatal bebelusului. (J.D.)
Turisti injunghiati la Costinesti
Doi cetateni din Republica Moldova au fost retinuti de jandarmii constanteni dupa o altercatie la o terasa din sta- tiunea Costinesti, unde patru persoane au fost ranite, fiind injunghiate cu un cutit. Conflictul a izbucnit intre moldoveni si un bodyguard al terasei, care le refuzase accesul pe motiv ca acestia erau sub influenta alcoolului. Agresorii au incercat sa fuga la vederea jandarmilor, dar au fost prinsi, imobilizati si dusi la sediul Politiei Costinesti. (S.G.) Asasina Alexandrei a fost achitata
O tanara din SUA, acuzata ca si-a impuscat mortal verisoara de nationalitate romana, a fost achitata, judecatorul considerand ca a fost un accident. Bella Grebelsky a uitat ca sta in casa cu verisoara ei, romanca Alexandra Popescu, si a impuscat-o de doua ori cand aceasta a vrut sa intre la ea in camera. Nu vad nimic fara ochelari, a declarat Grebelsky. Daca Grebelsky avea nevoie de ochelari, cum a putut sa traga direct in cap, se intreaba familia Alexandrei. (D.G.)
Politia are bodyguarzi
Paza la obiective ale Ministerului de Interne si alte obiective strategice pentru siguranta na- tionala este asigurata de firme private. Politistii si jandarmii au ales solutia firmelor de paza, exceptie facand Serviciul Roman de Informatii. Oferta in domeniu este foarte bogata: piata romaneasca este disputata de circa 1.000 de firme, cu peste 50.000 de angajati. Mare parte din acestea sunt patronate de fosti ofiteri si subofiteri din Politie, Jandarmerie, SPP, Armata. (C.O.)