Compania mizeaza in acest an pe o crestere cu 2% a volumului de gaze extrase din Romania.

Romgaz Medias mizeaza in 2007 pe o productie de 6,3 miliarde de metri cubi de gaze, cu circa 2% mai mult fata de anul trecut, din care 22,5% pentru clientii captivi, inclusiv pentru populatie, iar o cantitate de circa 2,47 miliarde de metri cubi (39% din total) va fi disponibila pentru vinzare.

Din productia prognozata in acest an, Romgaz va rezerva 300 de milioane de metri cubi de gaze pentru stocarea in depozite, potrivit unei hotariri a Adunarii Generale a actionarilor firmei din luna iulie, publicata in Monitorul Oficial. Romgaz a produs anul trecut 6,18 miliarde de metri cubi de gaze.

Producatorul de gaze a consemnat in primul semestru al anului afaceri in crestere cu 8,85%, de 1,63 miliarde de lei (491,2 milioane de euro), in timp ce profitul net al companiei a scazut cu 13,31%, la 202,14 milioane de lei (60,7 milioane de euro). In primele sase luni ale anului trecut, Romgaz a inregistrat afaceri de 1,5 miliarde de lei si un profit net de 233,1 milioane de lei. Cifra de afaceri a firmei a fost influentata de alinierea preturilor de livrare a gazelor la nivelul celor din import, in timp ce profitul a fost mai mic ca urmare a avansului cantitatilor de gaze importate, potrivit companiei. Ministerul Economiei si Finantelor detine 85% din capitalul Romgaz, in timp ce Fondul Proprietatea are o participatie de circa 15%.