Marian Vanghelie il acuza pe primarul Capitalei, Adriean Videanu, de inca o licitatie trucata. Videanu il cheama iarasi in judecata.

Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, sustine ca, printr-o licitatie trucata, primaria a concesionat un teren in centrul Capitalei catre o firma controlata de Elena Udrea si Dorin Cocos. Este vorba despre un teren de 512 metri patrati situat pe Strada Polizu, nr. 6. Potrivit lui Vanghelie, pentru concesiunea pe 49 de ani, firma care a cistigat licitatia plateste in jur de 20.000-30.000 de euro pe an.

„Este o suma derizorie daca se iau in calcul preturile terenurilor din zona", spune Vanghelie. Acesta sustine ca la licitatia respectiva au participat trei firme, respectiv Euro Hotels International, in spatele careia s-ar afla Elena Udrea si Dorin Cocos, Societatea Dali Exim, care apartine lui Dorin Cocos, si o alta firma - Com Trans Viaggi -, al carei sediu s-ar afla in hotelul lui Dorin Cocos.

Subiectul e unul mai vechi, care a fost deja dezbatut in presa la data la care Consiliul General al Municipiului Bucuresti a hotarit concesionarea, pe 14 mai 2006. In replica, fata de acuzele de ieri, Videanu sustine ca procedura de licitatie a respectat toate prevederile legale si ca, oricum, nu el s-a ocupat de acest lucru. „Presedintele comisiei de licitatie a fost viceprimarul de atunci, Ludovic Orban", spune Videanu. „Am deschis deja doua procese legate de celelalte acuze aduse de Vanghelie. Voi mai deschide unul pentru a-i da ocazia sa probeze si aceasta acuza", a amenintat primarul.