N-ar trebui sa ne mire daca va fi sa fie din nou o ratare de proportii in legatura cu motiunea de cenzura la care viseaza Mircea Geoana imboldit de navala din filiale spre masa puterii.

Partidul domnului Iliescu vrea la putere: nu mai
N-ar trebui sa ne mire daca va fi sa fie din nou o ratare de proportii in legatura cu motiunea de cenzura la care viseaza Mircea Geoana imboldit de navala din filiale spre masa puterii.

Partidul domnului Iliescu vrea la putere: nu mai are rabdare. A descoperit, prin clarviziunea lui Ilie Sarbu, ca oricite initiative legislative poporane vor avea degeaba le au. Praf si pulbere pe care le risipesc vinturile, ca in tinguirea Ecleziastului.

Ce folos de pensii marite, ce folos de alte si alte pomeni electorale imaginabile, ce folos de banii din cresterea economica daca dedesubtul lor nu sta scris numele presedintelui de partid cu particula nobiliara: premier al Romaniei. Asta a aflat cu greu, si intr-un moment de fulguranta inspiratie, parlamentarul Ilie Sarbu. Tot ceea ce propune si cere PSD in numele majoritatii parlamentare in favoarea oamenilor muncii se va contabiliza la liberali. Una dintre vorbele dragi electoratului pesedist: ce ne dau guvernul, primarul, consilierii si politicienii, in general, este deturnata prin ograzi liberale. Tariceanu da natiei asistate. Paul Pacuraru da si el. Baronii liberali dau acum si nu aceia social democrati. Nu mai da Adrian Nastase, nici Oprisan, nici Hrebenciuc. In locul lor, pe post de Mos Craciun este baronul Fenechiu si nu baronul Radu Mazare sau Marian Vanghelie. Asta este miza luptei politice liberalo-pesediste: cine va fi Mos Craciun in perioada urmatoare. Cine va face harcea-parcea bugetul. E vremea datului. Banul public la mezat pentru voturile viitoarelor turniruri electorale.

In situatia politica actuala, perdant imi pare a fi PSD. Daca da inapoi de la initierea motiunii, s-a fript. Pe gratar va fi si daca parlamentarii nu o sustin. Daca aceasta trece si presedintele numeste premier din batatura pedista si vin alegerile, ramine tot Tariceanu sa le administreze. Oricum o intorci, tot pe frigaruie va fi Mircea Geoana. Aici e inceputul sfirsitului. Numai ca din rau se poate naste binele. Poate cistiga reformatorii clujeni sau cei de pe linga Victor Ponta. Puneti deoparte si cistigul posibil al faptului ca batrinul edecar Ion Iliescu, in atari situatii, va merge in instanta unde ii era de mult locul dupa faptele cele multe cu care ne-a fericit in toata vremea de la revolutie incoace.

Daniel Vighi este scriitor si profesor la Universitatea de Vest din Timisoara.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.