CE BEM, CE MANCAM  
Cantitatea mare de sare folosita pentru acest produs il face pe specialistul nostru sa recomande un consum moderat pentru cei sanatosi. Restul consumatorilor mai bine il evita.  

Parmezanul ra
CE BEM, CE MANCAM  
Cantitatea mare de sare folosita pentru acest produs il face pe specialistul nostru sa recomande un consum moderat pentru cei sanatosi. Restul consumatorilor mai bine il evita.  

Parmezanul ras Galbani are inscrise pe eticheta urmatoarele ingrediente: "lapte, sare, cheag, regulator de aciditate: E 331 (citrati de sodiu), conservant: lysozyme (E 1105), grasime: min. 32%". Valorile nutritionale nu sunt mentionate pe eticheta, desi ar fi fost util.


ANALIZA. Alimentul este un produs din lapte de tip "Parmigiano", bogat in grasimi saturate de origine animala, periculoase pentru sanatate, cu un continut ridicat de sare, care reprezinta al doilea ingredient din compozitie, la care se adauga si sodiu provenit din E 331, ne explica Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Producatorul ar fi trebuit sa specifice cantitatea de sodiu, pentru ca se stie ca medicii au stabilit o doza de 6 g/zi. Daca aceasta cantitate se depaseste, sanatatea consumatorilor poate fi afectata. Cei doi aditivi alimentari, E 331 si E 1105, nu au efecte adverse grave, fiind vinovati de producerea de alergii persoanelor cu anumite sensibilitati.


CONCLUZII. Specialistul nostru nu recomanda produsul supraponderalilor, obezilor, suferinzilor de boli cardiovasculare, hipertensivilor, suferinzilor de boli renale si hepatice, acelora cu afectiuni neurodegenerative, suferinzilor de afectiuni ale pielii, alergicilor. Persoanele cu intoleranta la lactoza vor consuma initial o cantitate mica de produs, pentru a vedea reactia organismului.


PRECIZARI. Rubrica se adreseaza celor care doresc sa afle ce contin alimentele si bauturile consumate zilnic si efectele lor asupra sanatatii. Cititorii isi pot exprima opiniile la numerele de telefon 021-318.20.37; 021-318.20.43 sau pe e-mail bundeconsum@jurnalul.ro. Daca sunteti interesat de caracteristicile unui produs, expediati pe adresa redactiei (Piata Presei Libere, numerele 1-3, corp D, Sector 1, Bucuresti) eticheta acestuia pentru a fi "analizata" de specialistul nostru.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.