Joburile scoase la concurs de reprezentanta companiei in Romania sint atit din aria de specialitate IT, cit si din consultanta, vinzari sau PR.

Oracle cauta peste 100 de persoane pentru a-si largi echipele care opereaza pe piata din Romania, in special cele de consultanta, presales si software development. Pozitiile scoase la concurs sint atit tehnice, cit si non-tehnice, iar ca responsabilitate variaza, de asemenea, intre entry level si de middle management. In ceea ce priveste avantajele oferite de o asemenea companie, acestea variaza de la salarii care sint cu aproape 20% mai mari decit cele din piata IT, potrivit specialistilor HR, la traininguri, asigurari medicale, asigurari de viata si alte bonusuri.

„Joburile pot fi in aria de consultanta/implementare de solutii Oracle in Romania si in zona EMEA, de programare software, suport tehnic pentru produsele Oracle, de asemenea, marketing si relationare cu clientii pentru joburile non-tehnice. De exemplu: Regional Telecom Consultant, Consulting Project Manager, Oracle DBA Consultants sau Software Engineers", a explicat Paula Neagu, reprezentanta PR&Communication Oracle Romania. Aceasta a mai declarat ca pentru pozitiile vacante sint necesare cunostintele de Oracle - tehnologie si aplicatii, limbaje de programare C, C# si Java, PL/SQL; nivelul de limba engleza trebuie sa fie avansat, avind in vedere ca toate proiectele in care sint implicati angajatii Oracle au impact in business la nivel de EMEA (Europa, Orientul Mijlociu, Africa - n.r.) sau la nivel global.

Neagu a explicat numarul mare de pozitii scoase la concurs care variaza constant, prin nevoia de extindere pe anumite domenii in cadrul Oracle Romania. „Marim in special echipele de consultanta, care sint implicate in proiecte de implementare la nivel local sau regional si cream o noua echipa regionala de presales pe partea de aplicatii Oracle, care lucreaza pentru echipele de presales la nivel local si regional, prin elaborarea de prezentari, demo-uri, documentatii necesare customizarii de produse in functie de nevoile clientilor. De asemenea, marim echipa de software development de la European Development Center, care lucreaza pe proiecte complexe de dezvoltare in Jawa, dar si echipa de license management services, care dezvolta aplicatii interne pentru managementul licentelor Oracle. De asemenea, se recruteaza intens si pentru Centrul Financiar regional deschis anul trecut." Reprezentanta companiei a atras insa atentia asupra faptului ca multe dintre joburile disponibile necesita cunoasterea si a altor limbi straine in afara de engleza, cum ar fi „limbile nordice, olandeza, italiana, greaca, pentru centrele care ofera suport clientilor, partenerilor sau angajatilor Oracle din zona EMEA".

In ceea ce priveste zona de beneficii, Neagu a amintit, pe linga asigurari medicale, asigurari de viata si bonuri de masa, acordarea de bonusuri in functie de performante, dar si telefon mobil, laptop si masina de serviciu, pentru pozitiile unde acestea sint necesare. Desi o grila de salarizare nu se poate face publica, specialistii din piata resurselor umane spun ca Oracle ofera salarii peste nivelul celor din domeniul IT, in conditiile in care un angajat pe entry level poate cistiga 500-600 de euro, iar un team leader, 3.000 de euro. „Compania este un caz mai special, pentru ca ofera salarii cam cu 20% mai mari decit media din IT, tocmai pentru ca vor cei mai buni oameni din piata si vor sa ii pastreze. E o politica buna atit pentru ei, cit si pentru piata, pentru ca au tras dupa ei alte cresteri salariale", a spus Marius Lumpan, Business Unit Manager la Barnett McCall Tech Recruitment.

116 este numarul total al pozitiilor scoase la concurs de reprezentanta Oracle in tara noastra. Cei interesati pot sa-si depuna CV-urile online, pe site-ul emeajobs.oracle.com. Detalii despre joburile vacante la Oracle Romania, pe www.cotidianul.ro/select