In prezent, Royal Liverpool Philharmonic Orchestra lucreaza la o copie virtuala a salii lor de concerte, unde vor interpreta, pe 14 septembrie, creatii de Rachmaninov, Ravel si lucrari a doi compozitori contemporani din Liverpool, John McCabe si Kenn
In prezent, Royal Liverpool Philharmonic Orchestra lucreaza la o copie virtuala a salii lor de concerte, unde vor interpreta, pe 14 septembrie, creatii de Rachmaninov, Ravel si lucrari a doi compozitori contemporani din Liverpool, John McCabe si Kenneth Hesketh.
Spectatorii evenimentului vor putea sa tuseasca, sa isi verifice mesajele pe telefonul mobil sau sa manance, de data aceasta fara sa ii deranjeze pe ceilalti spectatori sau pe artisti. AFP scrie ca spectatorii pot cumpara virtual chiar si dulciuri, de la un magazin din incinta.
Dupa concert, publicul va putea discuta cu dirijorul orchestrei, Vasili Petrenko, sau cu muzicienii.
Directorul orchestrei, Michael Eliott, a spus ca spera ca evenimentul sa aduca tinerii mai aproape de muzica clasica.
"(Evenimentul) este mult mai amuzant si este diferit fata de un concert intr-o sala", a adaugat el.
Biletele pentru spectacolul din Second Life vor fi oferit gratuit intr-un concurs, pe site-ul orchestrei, www.liverpoolphil.com.
Second Life este o lume virtuala tridimensionala unde millioane de utilizatori isi pot crea personaje, pot cumpara proprietati si pot interactiona. Second Life a fost dezvoltata de compania Linden Lab si este detinuta integral de rezidentii sai. De la lansarea sa, in 2003, Second Life a crescut rapid si are in prezent aproape noua milioane de utilizatori.
In lumea virtuala exista si o galerie de arta romaneasca.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.