Ca de obicei, Piturca a asteptat ultimul meci al etapei de campionat, de aseara, de la Cluj inainte de a anunta lotul complet, cu jucatori din tara, pentru amicalul programat miercuri, la ora 21, pe Stadionul "National", impotriva Turciei. Cert es
Ca de obicei, Piturca a asteptat ultimul meci al etapei de campionat, de aseara, de la Cluj inainte de a anunta lotul complet, cu jucatori din tara, pentru amicalul programat miercuri, la ora 21, pe Stadionul "National", impotriva Turciei. Cert este ca se poate consemna o premiera, faptul ca in lot sunt doar sase jucatori care evolueaza in strainatate, restul de jucatori care vor infrunta nationala condusa de Fatih Terim urmand sa fie din Liga I. Asta i din cauza faptului ca in afara selectionatei romane au ramas "francezii" Tamas si Niculae, ambii suspendati pentru intalnirea cu Belarus, din 8 septembrie, dar si Razvan Cocis si, Cosmin Contra, accidentati, ultimul fiind lovit dupa ce a primit convocarea
In aceste conditii, la meciul cu Turcia, Piturca se va baza din strainatate pe Cristi Chivu (Inter Milano), Razvan Rat (Sahtar Donetk), Paul Codrea (AC Siena), Florentin Petre (TSKA Sofia), Ciprian Marica (VfB Stuttgart) si Adrian Mutu (Fiorentina). Restul fotbalistilor, probabil 14, urma sa fie anuntat aseara, dar dintre ei, cu siguranta, nu vor lipsi Bogdan Lobont, Stefan Radu (ambii Dinamo), Banel Nicolita, Mirel Radoi, Dorin Goian (toti Steaua). Descoperit este flancul drept, acolo unde, in mod normal, ar mai putea aparea stelistii Petre Marin si Vali Badoi, ambii insa cu evolutii slabe in acest start de sezon, ultimul fiind chiar rezerva in Ghencea, in linia de atac, acolo unde Claudiu Niculescu nu poate fi sigur de convocare, din cauza unor prestatii deloc stralucitoare pana acum, ar trebui sa revina Ionut Mazilu, care avea ieri, pana la disputarea meciului cu Otelul, trei goluri marcate in trei etape. Nici in linia de mijloc situatia nu este tocmai roza, fiindca olteanul Dorel Stoica, unul dintre preferatii selectionerului tocmai a fost retrogradat la echipa secunda a Universitatii Craiova, Gabi Muresan nu a rupt gura targului la Cluj, de aceea, rapidistul Costin Lazar si dinamovistul Adrian Cristea au mari sanse sa fie si ei testati impotriva "otomanilor". De asemenea, al doilea portar este incert, fiindca "timisoreanul" Marius Popa a incasat patru goluri in ultima etapa, rapidistul Dani Coman inca nu-si revine la forma de anul trecut, nefiind exclusa aparitia lui Eduard Stancioiu, de la CFR Cluj. De altfel, Iuliu Muresan, presedintele ardelenilor, a anuntat inca de acum 10 zile ca in lotul pentru amicalul cu Turcia se vor regasi trei jucatori de la clubul sau, Stancioiu, Muresan si Trica, insa foarte rar previziunile gruparilor din Liga I s-au adeverit in privinta selectiei lui Piturca. Nationala se reuneste astazi, la ora 12, la Mogosoaia, unde va ramane in cantonament pana miercuri seara, cand, la ora 21, va infrunta selectionata Turciei, pe Stadionul "National" din Capitala.
Tineretul joaca maine in Anglia
Ieri dimineata, la Casa Fotbalului s-a reunit si reprezentativa de tineret a Romaniei, care va sustine maine seara, de la ora 21,45 (in direct la sport.ro), o partida de verificare impotriva puternicei reprezentative a Angliei, la Bristol. Emil Sandoi, antrenorul "tricolorilor mici", a declarat ieri ca are probleme de lot, survenite din cauza accidentarilor suferite de Cristian Sarghi si Vasile Pacuraru, dar si a incertitudinii legate de folosirea lui Partiche si Scarlatache, ambii cu probleme de sanatate. "Ar putea sa fie un avantaj ca am inceput campionatul mai devreme decat ei, dar conteaza mai putin la tineret. Un handicap pentru noi este ca avem prea putin timp de pregatire. Jucatorii care evolueaza duminica vor face practic doar antrenamentul oficial cu noi. O sa incerc ca un jucator care a jucat 90 de minute azi, sa joace mai putin marti daca se poate, dar nu putem sa spunem in acest moment pentru ca nu stiu dinainte", a comentat ieri Sandoi. "Speram sa facem un meci reusit. Sa-l abordam cu incredere, ca pe unul oficial. Cum am jucat cu Franta, asa trebuie sa jucam si cu Anglia", a spus si Adrian Ropotan, mijlocasul lui Dinamo. Nationala de tineret plecaa astazi, la ora 9,55, iar maine seara va juca la Brsitol.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.