Cel mai mare secret din istoria sportului a fost dezvaluit. Acestea au fost cuvintele care l-au determinat pe Zidane sa-l loveasca in piept pe Materazzi la finala CM 2006.Zidane a aparat onoarea familiei
cu pretul unui titlu mondial La mai bine de un an de la finala Cupei Mondiale din Germania, fundasul italian Marco Materazzi a pus capat speculatiilor, dezvaluind insulta care l-a facut pe capitanul Frantei, Zinedine Zidane, sa-l loveasca pe fundasul lui Internazionale Milano cu capul in piept. Publicatia „Gazzetta dello Sport" a dezvaluit ca Materazzi a acordat un interviu unei televiziuni din Italia, care urmeaza sa fie difuzat in aceste zile, in care a povestit cum a reusit sa-l scoata din joc pe simbolul sportiv al Frantei chiar la ultimul joc din cariera, si anume cu replica „O prefer pe prostituata de sora-ta", fapt ce l-a innebunit pe Zidane, in a carui religie islamica familia reprezinta un lucru sacru. Initial, desi zvonuri foarte apropiate de original au fost multe, nici Materazzi, nici Zidane nu au vrut sa dezvaluie schimbul de replici urmat de gestul care l-a facut celebru pe italian, insa fundasul campion mondial a speculat ulterior momentul. Pe linga publicitatea de care s-a bucurat jucatorul lui Inter, Materazzi a scris chiar o carte - „Ce i-am spus cu adevarat lui Zidane" -, in care a inserat 249 de posibile replici adresate francezului atunci cind acesta i-a zis ca ii ofera tricoul la finalul meciului daca tot trage asa de el, nici una dintre ele nefiind insa adevarata.

Printre replicile fictive gindite de Materazzi se numara „Hei! Dar unde este exact sternul?", „Zinedine, ce faci? Inca nu ati pierdut si deja te tragi de par!", „Acum iti spun cum se termina serialul «Lost»„, „Simona Ventura (n.r. - animatoare a televiziunii italiene) m-a intrebat daca vrei sa participi la urmatoarea editie a «Insulei faimosilor»„ sau „De cind a murit Foucault, filozofia franceza este lamentabila". Astfel, Materazzi a pus capat unui imens sir de speculatii pe aceasta tema, ajungindu-se chiar la a angaja specialisti care sa citeasca pe buze cuvintele adresate de italian.

Chiar daca nu a fost cunoscuta pina in prezent, replica lui Materazzi a fost declarata cea mai mare insulta din istoria sportului intr-un top realizat de publicatia britanica „The Times". Ramine de vazut daca dezvaluirea va atenua ura dintre cei doi, care s-au evitat de la acel incident, chiar daca s-a implicat si FIFA.

Asa s-a scris istoria finalei CM 2006Fanii il imita pe Zidane

http://www.funny-games.biz/hitlikezidane.html