Casele de asigurari de sanatate vor elibera, incepind de azi, noul card european de sanatate, cu care asiguratii pot avea acces la servicii medicale in alte state.

Noul card va costa 4,36 lei, fata de 2,2 lei cit era cel anterior, si a
Casele de asigurari de sanatate vor elibera, incepind de azi, noul card european de sanatate, cu care asiguratii pot avea acces la servicii medicale in alte state.

Noul card va costa 4,36 lei, fata de 2,2 lei cit era cel anterior, si are in plus trei elemente de securitate. Vechile carduri ramin valabile pina la data expirarii. Cardul european de sanatate va fi distribuit prin posta, fiind livrat solicitantilor ca scrisoare recomandata simpla. Este valabil sase luni si permite asiguratului accesul la servicii medicale in alte state fara sa mai fie nevoie de incheierea unei asigurari de sanatate private. In baza acestuia, romanii vor beneficia de ingrijiri medicale in aceleasi conditii ca si cele oferite cetatenilor tarii respective de sistemul public de asigurari de sanatate.

Cardul european de sanatate a fost lansat pe 1 ianuarie, iar la eliberarea lui au fost cozi interminabile. Pe 1 iulie, eliberarea acestor acte a fost sistata intrucit contractul cu firma Starling, care a produs respectivele documente, a expirat. Cardul a fost atunci inlocuit de coala de hirtie, care initial constituia actul provizoriu ce tinea locul acestuia. Firma a avut un prim contract pentru sase luni, in care trebuia sa realizeze un milion de carduri, insa ea a facut doar 150.000 de bucati. A doua licitatie a fost cistigata de firma S&T.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.