Edilul anunta ca, incepand de astazi, cele doua firme desemnate prin negociere directa, in baza OUG 34/2006 privind achizitiile publice, vor opera in zone "aproximativ egale ca suprafata si echilibrate ca tip de salubritate (trafic, grad de populare
Edilul anunta ca, incepand de astazi, cele doua firme desemnate prin negociere directa, in baza OUG 34/2006 privind achizitiile publice, vor opera in zone "aproximativ egale ca suprafata si echilibrate ca tip de salubritate (trafic, grad de populare etc): SC Urban SA in centru-vest, iar SC Romprest SA in cea de centru-est". Potrivit lui Chiliman, contractele de salubrizare au fost incheiate pe o perioada de trei luni, "cu posibilitatea de prelungire, daca situatia de criza generata de rezilierea contractului cu REBU nu va fi depasita pana atunci". In aceste conditii, organizarea unei licitatii este ca si exclusa. Pe de alta parte, societatea REBU - care are ca actionar Primaria Capitalei, adica pe bucuresteni - va efectua in continuare serviciul de colectare a deseurilor menajere din Sectorul 1, in baza contractelor cu asociatiile de proprietari.
Andrei Chiliman sustine ca actul aditional semnat de Adriean Videanu la contractul cu REBU, prin care ii prelungeste prestarea serviciilor pana in 2011, este lovit de nulitate. Pe de alta parte, directorul general al REBU, Mircea Raicu, reclama ca masura de intrerupere a contractului de salubrizare este "abuziva si in afara legii", si ameninta cu o plangere penala impotriva primarului Andrei Chiliman, pe motiv ca acesta "continua actiunea de denigrare a imaginii firmei''.
Primarul general Adriean Videanu mai crede, insa, in solutionarea amiabila a conflictului dintre Chiliman si REBU. "Litigiul dintre Primaria Sectorului 1 si firma REBU privind contractul de salubrizare mai are o sansa sa fie solutionat pe cale amiabila, cele doua parti urmand sa se intalneasca luni sau marti la Primaria Capitalei", a declarat, el ieri. In cazul in care nu se ajunge la o solutie, edilul-sef a precizat ca instanta de judecata va fi cea care va transa situatia. Videanu sustine ca, in acest moment, in Sectorul 1 al Capitalei exista firme care au contracte de salubrizare incheiate in nume propriu cu firma REBU, contracte care nu vor fi afectate de decizia autoritatii de sector de a rezilia contractul cu respectiva companie. "Cetatenii, cei care beneficiaza de serviciile de salubrizare prin intermediul Primariei, vor depinde in continuare de autoritatea locala, care va raspunde pentru deciziile ei", a spus Videanu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.