Directorul Teatrului de Comedie, George Mihaita, a lovit-o joia trecuta cu o lampa in cap pe sotia sa, actrita Delia Seceleanu, intr-o camera de hotel din capitala Scotiei.

Publicatiile online www.dailyrecord.co.uk si www.scotsman.com au publicat simbata o stire conform careia directorul Teatrului de Comedie, George Mihaita, a lovit-o joia trecuta cu o lampa in cap pe sotia sa, actrita Delia Seceleanu, intr-o camera de hotel din orasul Edinburgh. Conform dailyrecord.co.uk, gestul lui George Mihaita a fost provocat de o criza de gelozie.

Cuplul face parte din trupa de 12 actori care joaca in piesa „Revizorul", de Gogol, la Teatrul Majestic din localitate. Potrivit MEDIAFAX, joi seara, in jurul orei locale 22.00, Delia Seceleanu a iesit din hotel pentru a fuma o tigara si a discutat cu doi barbati. „Acest lucru l-a suparat pe Mihaita pentru ca, atunci cind femeia a revenit in hotel, a descoperit ca a fost inchisa in afara camerei", a declarat inspectorul de politie Malcolm Stewart, citat de dailyrecord.co.uk. „Dupa ce a ciocanit la usa mai multe minute, Mihaita i-a permis sa intre in camera, insa era atit de suparat incit a luat o lampa de pe masa si a lovit-o in cap. Managerul hotelului a chemat politia", a adaugat inspectorul.

George Mihaita a fost amendat de politie cu 650 de lire sterline, aproximativ 900 de euro. El a declarat pentru agentia NewsIn ca incidentul de joi noapte, relatat in presa din Edinburgh, a fost o strategie de imagine si ca ideea i-a apartinut unui jurnalist. El a afirmat ca reprezentatiile pieselor Teatrului de Comedie au atras mult mai multi spectatori, datorita mediatizarii acestui incident. Actorul a mai sustinut ca, de fapt, nici nu si-a lovit sotia, asa cum a relatat presa, si ca atmosfera este foarte relaxata in echipa teatrului.

Desi spune ca totul a fost o strategie de marketing, incidentul cu lampa in capul sotiei a existat, potrivit publicatiilor din Edinburgh. Mihaita a declarat ca autoritatile locale au tratat cazul „ca un accident usor de masina".

Directorul Teatrului de Comedie a spus pentru NewsIn ca si-a asumat vina pentru incident, deoarece, in caz contrar, el si sotia sa ar fi trebuit sa fie audiati din nou, peste o luna, in Edinburgh. Mihaita a mai afirmat ca amenda pe care a primit-o a fost pentru deranjarea linistii publice si ca exista discutii pentru anularea ei.