Solicitarile de viza formulate de cetatenii moldoveni erau prezentate functionarului de la Ambasada Romaniei din Chisinau de catre sefa Serviciului de management al Filarmonicii Nationale, Agnesa Rusu, in varsta de 36 de ani, domiciliata in Capitala
Solicitarile de viza formulate de cetatenii moldoveni erau prezentate functionarului de la Ambasada Romaniei din Chisinau de catre sefa Serviciului de management al Filarmonicii Nationale, Agnesa Rusu, in varsta de 36 de ani, domiciliata in Capitala Republicii Moldova. Ea emitea ilegal legitimatii pe numele solicitantilor de viza, pe care ii prezenta drept dansatori sau cantareti. Rusu primea cererile de la directorul firmei turistice Ina-Tur, Ina Russu, in varsta de 38 de ani, care sustinea ca ar putea influenta decizia angajatilor Ambasadei Romaniei la Chisinau si le cerea solicitantilor sume cuprinse intre 200 si 300 de euro pentru perfectarea vizelor de lunga sedere, pentru angajare si afaceri in Romania. Ulterior, datorita functionarului de la Ambasada Romaniei, cererile de viza erau examinate in regim de urgenta. Conform BASA-press, zeci de cetateni moldoveni au ajuns in acest mod in strainatate, nici unul dintre ei nefiind repatriat. Fortele de ordine au retinut in flagrant 12 cetateni care urmau sa plece in strainatate folosind aceasta filiera, despre care politia afirma ca actiona din februarie 2007. Seful diplomatiei de la Bucuresti, Adrian Cioroianu, a declarat, vineri, ca autoritatile din Republica Moldova nu au informat partea romana in legatura cu acest caz. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.