Infrangerea de acum doua saptamani din fata Vasluiului, tot din Stefan cel Mare, a fost repede uitata de dinamovisti, pentru ca a urmat un succes categoric la Piatra Neamt, 3-0, si apoi un rezultat mare, 1-1, pe terenul lui Lazio, din turul al tre
Infrangerea de acum doua saptamani din fata Vasluiului, tot din Stefan cel Mare, a fost repede uitata de dinamovisti, pentru ca a urmat un succes categoric la Piatra Neamt, 3-0, si apoi un rezultat mare, 1-1, pe terenul lui Lazio, din turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor.
Sambata seara, "cainii" au aparut pentru a doua oara in fata propriilor spectatori si s-a aratat clar ca au probleme. Doar 1-1 cu nou-promovata Dacia Mioveni, echipa in spatele careia s-ar afla "Comandantul" Netoiu, e deja prea mult pentru campioana Romaniei. Rednic invoca absentele numeroase, ceea ce il scuza intrucatva, fiindca e greu fara Moti, Vali Nastase, Pulhac, Margaritescu, Zicu, Oprita si Fl. Bratu, l-a pierdut si pe Stoican dupa 34 de minute, acesta fiind suspect de ruptura musculara, insa nu trebuie uitat ca, in pauza competitionala, Dinamo s-a laudat cu faptul ca nu i-a plecat nici un jucator de calibru, iar campania de achizitii a fost numita "de 24 de carate", "de cinci stele" si alte asemenea calificative. In plus, de la mijloc in sus, Rednic a putut alinia o trupa cu nume redutabile: Ad. Cristea, Ropotan, Fernandes, C. Munteanu - Niculescu, Danciulescu, dar, se pare ca simpla prezenta pe teren a "vedetelor" nu aduce obligatoriu puncte.
"Am obtinut foarte putin astazi. Cred ca meritam mai mult, dar asa a fost si cu Vaslui. Am dominat jocul, ne-am creat ocazii, am luat gol din faza fixa, ceea ce e inadmisibil. Jucatorii nu au fost penibili, s-a acumulat oboseala, a fost si stresul de la meciul cu Lazio si in plus lipsesc patru, cinci titulari de anul trecut. Mi-e greu. Clar vor cantari mult punctele pierdute in acest inceput de sezon, dar va conta foarte mult si cum vor juca ceilalti adversari", a comentat Rednic la final, evitand, asa cum a facut-o dupa meciul cu FC Vaslui, sa-si critice jucatorii. "Trebuie sa tinem cont si de faptul ca au lipsit multi jucatori, sunt obligat sa improvizez, sa iau jucatori de la echipa a doua. Trecem printr-o perioada grea. Cred ca am fi meritat mai mult. La cat s-a jucat, nu cred insa ca se putea", a mai comentat Rednic. Tehnicianul dinamovist l-a criticat dur pe arbitrul Teodor Craciunescu. "A fost o rusine de arbitraj, o rusine. Il face de ras pe taica-sau (n.r. Ion Craciunescu), e o rusine de arbitru. Si UEFA, si FIFA se dau peste cap sa fie jocul mai spectaculos, mai cursiv, dar noi nu stiu daca am jucat astazi o jumatate de ora. Jucatorii adversi au tras de timp in permanenta, au cazut, ieseau afara, intrau din nou pe teren si portarul lor a luat galben in minutul 85 (n.r. - Ilie a primit cartonasul galben pentru tragere de timp in minutul 90A3). Nici nu poti sa joci in astfel de conditii. Pana nota arbitrul, trecea o jumatate de ora, cred ca nici nu stie sa scrie", a adaugat Rednic. De partea cealalta, Florin Marin, mantaua de vreme rea a lui Dinamo, s-a dat bolnav si a refuzat sa dea declaratii. In locul sau a vorbit Mariko Daouda, cel mai experimentat fotbalist de la Mioveni, care a si marcat golul argesenilor. "Ne gandeam ca putem scoate un rezultat bun. Daca a putut FC Vaslui, de ce sa nu putem si noi? De ce sa-i ajutam pe Dinamo? Suntem satelitul lui Dinamo? Nu cred. Noi am demonstrat ca jucam curat si pe teren. Nu suntem o echipa foarte buna pentru ca au venit foarte multi jucatori noi si e greu sa formezi o echipa intr-o luna", a spus Daouda, care a evoluat un sezon in "Groapa".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.